Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Νύφη η Μαλάλα Γιουσαφζάι: Από την κτηνωδία των Ταλιμπάν στην προσωπική ευτυχία

Νύφη η Μαλάλα Γιουσαφζάι: Από την κτηνωδ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η 24χρονη ακτιβίστρια βίωσε στην «πιο πολύτιμη μέρα της ζωής της» με παραδοσιακή τελετή στη Βρετανία

Σύμβολο θάρρους και ανατροπής των δεινών της ζωής αλλά κυρίως μια δυναμική γυναίκα που ξέρει να αντιστέκεται και να επιβιώνει, βρήκε την προσωπική ευτυχία και ντύθηκε νύφη με το παραδοσιακό βεστιάριο της πατρίδας της.  Η Μαλάλα Γιουσαφζάι , διάσημη ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση, παντρεύτηκε όπως ανακοίνωσε η ίδια αποκαλύπτοντας γαμήλιες φωτογραφίες  με τον αγαπημένο της.

Η 24χρονη, η οποία ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιζήσασα από φρικιαστική επίθεση των Ταλιμπάν σε ηλικία 15 ετών στο Πακιστάν, μοιράστηκε τα νέα στα social αναρτώντας  εικόνες της ίδιας και του συζύγου της, Ασερ Μάλικ.

«Η σημερινή μέρα είναι μια πολύτιμη μέρα της ζωής μου», έγραψε. «Ο Ασερ κι εγώ δεσμευτήκαμε να είμαστε σύντροφοι στην ζωή. Το γιορτάσαμε με μια μικρή τελετή στο σπίτι στο Μπέρμιγχαμ με τις οικογένειές μας. Παρακαλώ, στείλτε μας τις προσευχές σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα περπατήσουμε μαζί στο ταξίδι που βρίσκεται μπροστά μας». 

Ο πατέρας της, που εικονίζεται σε μια από τις φωτογραφίες με την μητέρα της, μοιράστηκε επίσης την χαρά της, γράφοντας σε ένα ξεχωριστό ποστ: «Δεν περιγράφεται με λόγια».

Σε συνέντευξή της στην βρετανική Vogue τον περασμένο Ιούνιο η Γιουσαφζάι είχε αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρη αν θα παντρευτεί ποτέ. 

«Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Αν θέλεις να έχεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου, γιατί πρέπει να υπογράψεις έγγραφα γάμου, γιατί (αυτό) να μην είναι απλώς μια συνεργασία;» είπε, αν και αργότερα αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι αλλάζουν και μεγαλώνουν.

To ξεχωριστό αυτό κορίτσι ολοκλήρωσε πρόσφατα τις σπουδές της παίρνοντας πτυχίο φιλοσοφίας, πολιτικής και οικονομίας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πριν από αυτό, της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης το 2014 για τον αγώνα για τα δικαιώματα όλων των παιδιών να έχουν εκπαίδευση. Και το 2013, δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της, «I Am Malala», που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ.

Η Γιουσαφζάι επέζησε από απόπειρα δολοφονίας των Ταλιμπάν το 2012 και μίλησε δημόσια γι’ αυτό. Την  πυροβόλησαν δύο φορές  στο πρόσωπο, ούσα ακόμα έφηβη και ενώ βρισκόταν σε σχολικό λεωφορείο, αλλά επέζησε  και ανέπτυξε ακτιβιστική της δράση. «Θυμάμαι ακόμη κάθε λεπτό, από τον φόβο όταν κοιμόμασταν το βράδυ ότι ίσως δεν θα είμαστε ζωντανοί την επόμενη ημέρα. Ο φόβος ότι αν πας σχολείο, κάποιος θα σε σταματήσει και θα ρίξει οξύ στο πρόσωπό σου» έχει δηλώσει.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View