Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Πόλεμος» στην εστίαση»- Η κινητοποίηση της Δεύτερας έδειξε το διχασμό

Πάτρα: «Πόλεμος» στην εστίαση»- Η κινητο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

ΣΚΕΑΝΑ και Εστίαση Πάτρας δεν έχουν βρει κοινό σημείο συνάντησης

Όλο και βαθύτερο γίνεται το ρήγμα που έχει επέλθει στο χώρο της εστίασης, στην Πάτρα.  Η κινητοποίηση και απεργία της περασμένης Δευτέρας, κατά των νέων μέτρων στον κλάδο λόγω πανδημίας, έφερε στην επιφάνεια την διάσταση που υπάρχει.  Ήταν Μάρτιος του 2021 όταν από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης - Αναψυχής Αχαΐας αποχώρησαν αρκετοί επιχειρηματίες που πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν και να προχωρήσουν σε νέο σύλλογο, με το όνομα «Εστίαση Πάτρας».  Με φόντο τα ρολά που κατέβασε τη Δευτέρα ο ΣΚΕΑΝΑ αλλά και τα μαγαζιά που τελικά έμειναν ανοιχτά, οι δυο πλευρές δεν έχουν βρει προς το παρόν κοινό σημείο «συνάντησης».

Πάτρα: Κι όμως! Ανοιχτές καφετέριες παρά την απεργία που αποφάσισε για σήμερα ο ΣΚΕΑΝΑ

. Είναι μία ιστορική ευθύνη που θα τους συνοδεύει διαχρονικά

Μιλώντας στο thebest.gr, Κωνσταντίνος Σακκής, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΚΕΑΝΑ, «η κινητοποίηση είχε τεράστια επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τον πόλεμο που δεχθήκαμε. Τότε θα καταλάβουμε ότι είχε μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνη που έγινε τον Μάρτιο του 2019.

Μία ομάδα ανθρώπων της εστίασης επιχείρησε να διασπάσει τον ΣΚΕΑΝΑ και την εστίαση, τη στιγμή που ο Σύλλογος ήταν στην κορυφή. Προσπάθησαν να το κάνουν μέσω ενός άλλου φορέα που ονομάζεται «Εστίαση Πάτρας». Είναι μία ιστορική ευθύνη που θα τους συνοδεύει διαχρονικά. Στον ισχυρισμό τους ότι δεν σαμποτάρισαν την κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ, απαντάω με ένα ερώτημα: Έκλεισαν τα καταστήματα τους;

Δεν τα έκλεισαν και δεν έδωσαν το παρών στην πλατεία Γεωργίου, δεν πήραν το μικρόφωνο να μιλήσουν για τα προβλήματα της εστίασης δημοσίως, ούτε ακολούθησαν την πορεία. Το να λένε στα ΜΜΕ ότι στηρίζουν τις προσπάθειες, δεν αρκεί, πρέπει να φαίνεται στην πράξη. Στην πραγματικότητα όμως ήθελα να απέχουν και να οδηγήσουν σε διάσπαση».

Όπως αναφέρει: «Τους καλώ να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχουν απέναντι στην κοινή γνώμη, στην εστίαση, στον κλάδο. Χωρίς να θέλω να δυναμιτίζω, οφείλω να πω την αλήθεια στους ανθρώπους της εστίασης και τους Πατρινούς. Ελπίζω να αναλογιστούν τι ζημιά έχουν κάνει και κάποια στιγμή να συμπράξουμε για το καλό της εστίασης».

Πάτρα: Διαμαρτυρία με μαύρα μπαλόνια, πορεία και λουκέτα στην εστίαση, για τα νέα μέτρα- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Εμείς είπαμε να περιμένουμε το πανελλήνιο όργανο να βγάλει απόφαση για μία συντονισμένη δράση που θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Φάκαλος που είναι  από τους επιχειρηματίες  που προχωρούν στην ίδρυση του  νέου συλλόγου ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr:

«Μιλώντας για μένα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό. Το ότι κάποια μέλη του ΣΚΕΑΝΑ δεν έκλεισαν είναι το ίδιο κακό με το ότι δεν έκλεισαν κάποια μέλη της «Εστίαση Πάτρας»;

Η «Εστίαση Πάτρας» είναι ένα δεύτερο σωματείο που έχει ιδρυθεί στην Πάτρα. Έχει ΑΦΜ, σφραγίδα. Έχουμε 150 μέλη από τα οποία κάποια, ακολούθησαν την κινητοποίηση. Από την άλλη, πολλά μέλη του ΣΚΕΑΝΑ απήργησαν και πολλά ήταν ανοιχτά. Επιπλέον πολλά μέλη του ΣΚΕΑΝΑ, ενώ έκλεισαν τα καταστήματά τους στο κέντρο, άνοιξαν, για παράδειγμα, στο Ρίο. Δεν βλέπουμε την κατάσταση σε προσωπικό επίπεδο. Εμείς είπαμε να περιμένουμε το πανελλήνιο όργανο να βγάλει απόφαση για μία συντονισμένη δράση που θα γίνει σε όλη την Ελλάδα. Επειδή τη Δευτέρα και την Τρίτη θα γινόταν το Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης  στο οποίο θα βρισκόταν και ο Πρόεδρος της εστίασης Πανελλαδικά, είπαμε ότι εκεί θα πρέπει να παρθεί απόφαση για κλείσιμο της εστίασης σε όλη την Ελλάδα».

Όπως τόνισε: «Το πρόβλημα είναι συλλογικό και πρέπει να το λύσουμε για όλους. Πάρθηκε η απόφαση να γίνει πανελλήνια κινητοποίηση στις 16 Νοεμβρίου. Θεωρούμε ότι η κίνηση της Δευτέρας ήταν βεβιασμένη και ότι χρειάζεται ένας συντονισμός, πανελλήνιος. Και έγινε αυτός ο συντονισμός, την ημέρα που ο ΣΚΕΑΝΑ ήταν κλειστός, ο πρόεδρος της εστίασης όλης της Ελλάδας με 60 σωματεία, αποφάσισε με 60 σωματεία να γίνουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι τοπικό. Δεν μπορούσαμε να πούμε σε κανέναν να ανοίξει ή να μην ανοίξει και ο καθένας έπραξε κατά το δοκούν. Αρχή μας είναι ότι σε μία δημοκρατία δεν μπορούμε να πούμε σε κάποιον να κλείσει ή να μην κλείσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις