Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γεμίζουν με ανεμβολίαστους τα νοσοκομεία- Το Σαββατοκύριακο έφερε κοσμοσυρροή σε ΠΓΝΠ και Άγιο Ανδρέα

Πάτρα: Γεμίζουν με ανεμβολίαστους τα νοσ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε στο thebest.gr Ηλίας θεοδωρόπουλος και Δημήτρης Μπάκος

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και της αύξησης του αριθμού εισαγωγών. Οι εφημερίες το Σαββατοκύριακο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Άγιος Ανδρέας, είχαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας όπου νοσηλεύονται 62 ασθενείς, «την Κυριακή που εφημέρευε το νοσοκομείο είχαμε 17 εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Από αυτούς τους ασθενείς οι 14 ήταν ανεμβολίαστοι και οι τρεις εμβολιασμένοι. Υπάρχει αρκετή πίεση στις κλινικές μας. Η πιο δύσκολη μέρα ήταν η Πέμπτη με 29 εισαγωγές. Ευελπιστούμε αύριο που θα εφημερεύουμε θα έχουμε κάτω από 20 εισαγωγές. Μεγαλύτερα νούμερα προκαλούν πίεση στο νοσοκομείο. Οι κλινικές covid δεν είναι γεμάτες, ενώ μέχρι το απόγευμα θα δοθούν και κάποια εξιτήρια. Βέβαια αν αυξηθεί ο αριθμός εισαγωγών, θα αντιμετωπίσουμε σίγουρα προβλήματα».

Όπως τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Πρέπει να εμβολιαστούμε γιατί η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Όσο αυξάνονται οι covid κλίνες, μειώνονται οι non covid κλίνες του παθολογικού και χειρουργικού τομέα.  Αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε τα τακτικά χειρουργεία, εκτός από τα ογκολογικά, ή τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Δεν είναι καλό για τους πολίτες να μην λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που πρέπει λόγω αύξησης κρουσμάτων και εισαγωγών. Όσοι δεν νοσούν σοβαρά, μπορούν να απευθύνονται και στην Πρωτοβάθμια, στους οικογενειακούς τους γιατρούς έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο στις εφημερίες από περιστατικά που δεν είναι σοβαρά. Ο χρόνος που δίνεται και σε αυτά φέρνει επιπλέον καθυστερήσεις».

Την κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου περιέγραψε μιλώντας στο thebest.gr ο υποδιοικητής του, Δημήτρης Μπάκος.  

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 56 νοσηλευόμενους σε 56 κλίνες και 13 σε ΜΕΘ. Έχουμε ανοίξει και τρίτη κλινική covid, υπάρχει και άλλη μία για ύποπτα περιστατικά. Την περασμένη Παρασκευή  είχαμε 12  εισαγωγές, το Σάββατο, 10 και την Κυριακή, 2.

Έχει ξεκινήσει μεγάλη πίεση στο νοσοκομείο. Εφαρμόζουμε βέβαια το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο έχουμε καταρτήσει από τον Αύγουστο και σύμφωνα με το οποίο ανοίγουν προοδευτικά κλινικές. Φυσικά έχει αρχίσει να υπάρχει μία δυσκολία στα non covid περιστατικά. Στην πλειοψηφία τους, οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι. Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις