Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ θα βραβευθεί από την Ένωση Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ θα βραβευθεί α...

Η πιο τελευταία του ταινία "The Last Duel" προβλήθηκε πρόσφατα και στην Πάτρα

Ο Βρετανός στην καταγωγή σκηνοθέτης, Ρίντλεϊ Σκοτ θα τιμηθεί με το βραβείο Σκηνοθεσίας της Ένωσης Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο (Cinema Audio Society).

 Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης των ταινιών «House of Gucci» με την Lady Gaga και τον Τζάρεντ Λέτο που θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 24/11, και «The Last Duel» με τον Ματ Ντέιμον που ήδη προβάλλεται με περιορισμένη ωστόσο εμπορική επιτυχία, θα παραλάβει το βραβείο στην 58η τελετή απονομής των βραβείων της CAS στις 19 Μαρτίου 2022, στο InterContinental, στο Λος Άντζελες.

 «Η Ένωση Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο θεωρεί εδώ και πολύ καιρό τον Σερ Ρίντλεϊ  θρυλικό σκηνοθέτη και τολμηρό οραματιστή παραγωγό» δήλωσε η πρόεδρος του CAS Κάρολ Έρμπαν. «Με απέραντη προσμονή προετοιμαζόμαστε για τα φετινά βραβεία γνωρίζοντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε με φυσική παρουσία ως επαγγελματίες του κλάδου που εκπροσωπούμε την τέχνη μας για να χαιρετίσουμε τη συμβολή του Σερ Ρίντλεϊ στη δημιουργική αφήγηση» ανέφερε.

 Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίντλεϊ Σκοτ στα 83 του χρόνια σήμερα, είναι γνωστός για τις ταινίες του «Thelma & Louise»,  «Alien», «Black Hawk Down» και «Blade Runner» με τον Χάρισον Φορντ.

 Αν και το επικό του φιλμ «Gladiator» (Μονομάχος) κέρδισε Όσκαρ το 2001, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Καλύτερης Ταινίας, ο Σκοτ μέχρι τώρα δεν έχει λάβει Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

 Το 1995, ο Ridley Scott δημιούργησε την Scott Free Productions για να υλοποιεί τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά του έργα. Οι πιο πρόσφατες ταινίες μεγάλου μήκους παραγωγής της Scott Free Productions είναι οι «American Woman» του Τζέικ Σκοτ και «The Friend» της Γκαμπριέλα Κουπερθγουέιτ.

 Ο Σκοτ θα συνεργαστεί ξανά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Μονομάχος» Χοακίν Φίνιξ στο επόμενο έργο του «Kit Bag». Ο Χοακίν Φίνιξ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ως ο Γάλλος στρατιωτικός ηγέτης και αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης.

Όσο για το «The Last Duel» που προβλήθηκε και στην Πάτρα πρόσφατα για 1 εβδομάδα στα Odeon Veso Mare, πήρε καλές κριτικές και εισπρακτικά έχει φτάσει μέχρι στιγμής σχεδόν τα 24 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture