Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Tom Ford: Μην βάζετε τον υλισμό πάνω από τη σημασία των ανθρώπων στη ζωή

Tom Ford: Μην βάζετε τον υλισμό πάνω από...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο τεξανός super star της μόδας κυκλοφορεί δεύτερο βιβλίο όπου κάνει τον απολογισμό του με σημαντικότερο επίτευγμα την πατρότητα

Ένα από τα ονόματα που έχουν σφραγίσει την εξέλιξη της μόδας των τελευταίων δεκαετιών είναι ασυζητητί ο πολύπλευρος designer,σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Tom Ford. Ο γοητευτικός δημιουργός που έχει σήμα κατατεθέν την έκφραση της σεξουαλικότητας μέσα από τη δουλειά του, ενώ ποτέ δεν ξεχάστηκε η συμβολή του στην αναγέννηση των οίκων Gucci και Saint Laurent, έχασε πρόσφατα στο σύζυγό του και στράφηκε σε ένα νέο, δεύτερο βιβλίο.

Μιλώντας στο Harper's Bazaar για  την έκδοση «Tom Ford 002», τη συνέχεια του πρώτου ασπρόμαυρου coffee-table βιβλίου του για τα χρόνια του στον οίκο Gucci φανέρωσε την ανάγκη του για απολογισμό. Πρόκειται για μια οπτική εξιστόρηση των 15 ετών μετά την αποχώρησή του από τον οίκο Gucci, την ενασχόλησή του με την ομορφιά και τα αρώματα, την επιστροφή του στο σχέδιο και το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία.

Παρουσιάζει ένα βιβλίο γεμάτο με στιγμές με celebrities, πολυτέλεια και διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και αλήθειες σχετικά με την σχέση του Ford με τον εθισμό, την πατρότητα αλλά και το πως συμφιλιώθηκε με την ταυτότητά του στην μετά-Gucci εποχή. «Όταν ξεκίνησα να δουλεύω για το βιβλίο, η εταιρεία μου ήταν 15 ετών και εγώ έκλεινα τα 60. Ήταν ενδιαφέρον γιατί μπορούσα να θυμηθώ όλα όσα συνέβαιναν σε μένα εκείνη τη στιγμή στη ζωή μου. Κοιτάζω ένα φόρεμα ή ένα item αντρικής μόδας ή μια φωτογραφία και σκέφτομαι 'ναι, έμενα εκεί, έκανα αυτό, για αυτό το σχεδίασα και αυτό συνέβαινε στην προσωπική μου και την επαγγελματική μου ζωή. Ήταν μια κάθαρση», εξήγησε. «Συχνά σκέφτομαι τι έχω κάνει τα τελευταία 15 χρόνια. Και μετά συνειδητοποιώ ότι έχω δημιουργήσει αυτό το brand κι έκανα παιδί και έκανα και δύο ταινίες. Και σκέφτομαι πως έκανα κάτι! Είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσουν να αρχειοθετούν και να προχωρούν οπότε ήταν ωραίο να βάλω 15 χρόνια σε ένα βιβλίο και στην ηλικία των 60 ετών να προχωρήσει στο επόμενο κεφάλαιο» αναφέρει.

Ο Tom Ford πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια το γούστο του είναι ίδιο αλλά έχει εξελιχθεί: «Εχει πάει από τη σεξουαλικότητα στον αισθησιασμό. Ειλικρινά, έχεις τη δυνατότητα να δείξεις στον κόσμο το γούστο σου μια φορά, και το έκανα αυτό στα 90s. Το γούστο μου δεν έχει αλλάξει. Αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει, οπότε το γούστο μου έχει εξελιχθεί. Τα πράγματα αλλάζουν λίγο, ίσως η σιλουέτα αλλάξει, ένας ώμος θα αλλάξει, το μήκος της φούστας, το τακούνι του παπουτσιού. Και ο τρόπος που ντύνεται ο κόσμος έχει αλλάξει προφανώς. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πλέον επιλέγουν items περισσότερο από ό,τι looks από την κορυφή έως τα νύχια όπως στα 90s».

Αυτό που έχει αλλάξει, όπως λέει, είναι ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο. Η πατρότητα τον άλλαξε αρκετά: «Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ το γεγονός ότι είμαι ένα κρίκος στην αλυσίδα. Βλέπεις τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Άκουγα έναν ηθοποιό να μιλάει για το πως τα πλαστικά καλαμάκια καταστρέφουν τον πλανήτη μας. Και θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι αυτό είναι τρελό. Έκανα έρευνα και ανακάλυψα ότι αυτό είναι αλήθεια. Και το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να πάρω μεταλλικά καλαμάκια και τελικά όλα οδήγησαν στο να μην χρησιμοποιούμε καθόλου πλαστικά στο σπίτι μας».

Τέλος  πιστεύει πως το πιο σημαντικό είναι να παραμένεις πάντα αληθινός στον εαυτό σου. Μιλώντας για την ταινία του «Nocturnal Animals», ξεκαθαρίζει: «Εστίασα σε ένα πράγμα με το οποίο πάλευα όλη μου τη ζωή, το να βάζεις τον υλισμό πάνω από τη σημασία που έχουν οι άνθρωποι στη ζωή σου. Πρέπει να παραμένεις αληθινός στον εαυτό σου. Δεν μπορείς να είσαι ψεύτικος. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι επειδή νομίζεις ότι είναι το σωστό για τη δεδομένη στιγμή, εάν δεν το πιστεύεις πραγματικά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View