Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την κινηματογραφική κίνηση - Εβδομάδα την εβδομάδα ο κόσμος επιστρέφει

Πάτρα: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την ...
Τάκης Μαρτάτος

Ο Αλέξης Μπιτούνης των Odeon Veso Mare μας είπε πως τηρούνται στο ακέραιο τα μέτρα και οι χωρητικότητες και οι θεατές αντιλαμβάνονται πως έρχονται σ' έναν ασφαλή χώρο

«Σιγά σιγά, εβδομάδα με την εβδομάδα ο κόσμος επανέρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και δείχνει να ξαναεμπιστεύεται το να πάει σε μία κλειστή αίθουσα να χαρεί μία ταινία». Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής των Odeon Veso Mare, Αλέξης Μπιτούνης ερωτώμενος για το πώς πάει η κίνηση στα σινεμά και κατά πόσο οι θεατές φοβούνται τον covid 19 και διστάζουν να έρθουν.

Η αλήθεια είναι πως στην ολοένα αυξανόμενη προσέλευση έχει βοηθήσει και το γεγονός των αξιόλογων νέων ταινιών που έχουν κάνει πρεμιέρα τις τελευταίες εβδομάδες όπως για παράδειγμα η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Τζέιμς Μπoντ με τον Ντάνιελ Κρεγκ, «No Time To Die». Για παράδειγμα το περασμένο σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου 2021, όπως ανέφερε ο Αλέξης Μπιτούνης στο thebest.gr, η κίνηση ήταν εντυπωσιακή φτάνοντας συνολικά τα 2.500 εισιτήρια. Έπαιξε ρόλο και το ότι εκτός του «No Time To Die» ήρθαν για προβολή και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων και ταινίες όπως το αριστουργηματικό «Dune» του Ντενί Βιλνέβ και η «Τελευταία Μονομαχία» του Ρίντλει Σκοτ ενώ από την Πέμπτη 21/10 καταφθάνουν το “Venom 2” με τον Τομ Χάρντι που ήδη «σκίζει» στο Αμερικάνικο box office αλλά και το παιδικό «Ο Ρον Χάλασε» και η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ Τζόνι Ντεπ, «Minamata» όπου ο Ντεπ μοιάζει κυριολεκτικά αγνώριστος.

Να θυμίσουμε πως τα Odeon Veso Mare λειτουργούν ως μεικτός χώρος δεχόμενα τόσο εμβολιασμένους και νοσήσαντες όσο και ανεμβολίαστους αλλά με αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. «Γενικά ο κόσμος που έρχεται, βλέπει ότι τηρούμε στο ακέραιο τα μέτρα, τις αποστάσεις μεταξύ των θεατών, τις χωρητικότητες των 50% ανά προβολή και αντιλαμβάνεται πως έρχεται σ’ έναν ασφαλή χώρο. Αυτό μου μετέφερε και η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, Ελένη Δάσιου που ήδη την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησε τη 2η φετινή προβολή ταινίας της που πήγε αρκετά καλά, πως γίνεται σωστή δουλειά και πως ακόμα και όσοι ήσαν αρχικά αρνητικοί ή φοβούνταν σιγά σιγά ξεθαρρεύουν και έρχονται και πάλι στην κινηματογραφική αίθουσα», ανέφερε ο Αλέξης Μπιτούνης, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος πως εβδομάδα με την εβδομάδα τα πράγματα θα κυλούν όλο και καλύτερα φτάνει βέβαια να μην υπάρξουν ξαφνικές αποφάσεις για κλείσιμο, όπως είχε συμβεί πέρυσι το Νοέμβριο. Ακόμα ικανοποιητικά καλά πηγαίνουν και τα παιδικά φιλμ το σαββατοκύριακο με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από γονείς και παιδιά.

Όσο για τους ελέγχους, είναι σχολαστικοί από το προσωπικό των Odeon Veso Mare. Η χωρητικότητα με το που φτάνει το 50% αυτόματα δίνεται εντολή από τα κεντρικά της Odeon (το σύστημα είναι ρυθμισμένο κεντρικά από την Αθήνα) να μην επιτρέπεται να κοπεί άλλο εισιτήριο για την συγκεκριμένη προβολή.

Υπήρξαν περιπτώσεις θεατών που ήρθαν έχοντας ξεχάσει για παράδειγμα να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης ή να μην έχουν συμπληρώσει τις αναγκαίες 14 μέρες από την στιγμή του εμβολιασμού ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος ενώ όπως μάθαμε, πήγε και κλιμάκιο και έλεγξε κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα της χωρητικότητας και των πιστοποιητικών των θεατών που πηγαίνουν σινεμά, οι μάσκες, κ.α.

Προς το παρόν λοιπόν και δεδομένης της περίεργης συνθήκης που όλοι ζούμε, τα Odeon Veso Mare δείχνουν να ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους και την αίγλη τους αν και ακόμα τα νούμερα των εισιτηρίων είναι μακριά από τα προ covid επίπεδα.

Στο μεταξύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει και η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη που λειτουργεί ως κινηματογραφική όπου και εκεί θα φανεί κατά πόσο οι σινεφίλ θεατές θα εμπιστευτούν να επιστρέψουν ή όχι με τα μηνύματα πάντως να είναι αισιόδοξα.

 

Στη φωτ. από το flashstars, ο Αλέξης Μπι...

Στη φωτ. από το flashstars, ο Αλέξης Μπιτούνης με τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture