Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξανά πρώτος ο Τζέιμς Μποντ - Ντάνιελ Κρεγκ στο ελληνικό box office - Άφησε 2ο το "Dune"

Ξανά πρώτος ο Τζέιμς Μποντ - Ντάνιελ Κρε...

Στην 3η θέση πλασαρίστηκε η εντυπωσιακή ιστορική περιπέτεια του Ρίντλει Σκοτ "Η Τελευταία Μονομαχία" κόβοντας 5.079 εισιτήρια

To νέο φιλμ με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ, «No Time To Die», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό κατάφερε να κρατήσει την κορυφή στο ελληνικό box office και το περασμένο 4ήμερο, 14 με 17/10/2021. Όπως είδαμε στον πίνακα εισιτηρίων στο flix.gr, η ταινία σε σκηνοθεσία Κάρι Φουκουνάγκα σε 120 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) έκοψε 27.488 εισιτήρια και σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής έχει πλέον αγγίξει πανελλαδικά τα 230.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια είναι στα 229.491).

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ που πήρε εγκωμιαστικές κριτικές και που στη Βόρειο Αμερική ντεμπουτάρει την ερχόμενη Παρασκευή, έκοψε σε  110 αίθουσες πανελλαδικά (προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odoen Veso Mare), 26.449 εισιτήρια.

Προβληματισμό στο μεταξύ προξένησε η μέτρια πορεία της εντυπωσιακής μεσαιωνικής περιπέτειας «Η Τελευταία Μονομαχία – The Last Duel» σε σκηνοθεσία του βετεράνου Ρίντλει Σκοτ που παρουσιάζει με έξυπνο και δεξιοτεχνικό τρόπο και με υψηλό επίπεδο παραγωγής μία αληθινή ιστορία που είχε εκτυλιχθεί στη Γαλλία το 1386. Το φιλμ που μπορείτε να το δείτε έως και την Τετάρτη 20/10 στην Πάτρα, στην αίθουσα 8 των Odeon Veso Mare, έκοψε το περασμένο 4ήμερο της πρεμιέρας του, σε  58 αίθουσες πανελλαδικά, 5.079 εισιτήρια, νούμερο που δεν θεωρείται ικανοποιητικό. Δυστυχώς η αξιόλογη ταινία όπου ξαναέσμιξε στη μεγάλη οθόνη μετά από σχεδόν 24 χρόνια τους Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ (ο Άφλεκ εδώ με ξανθό κοντό μαλλί και παρδαλά ρούχα ως Γάλλος κόμης που αρέσκεται στην ερωτική καλοπέραση του) δεν τα πήγε καλά ούτε στη Βόρειο Αμερική όπου το περασμένο τριήμερο 15-17/10 έκανε εισπράξεις περίπου 4,9 εκατ. δολαρίων σε 3.065 αίθουσες και κατέλαβε την 5η θέση στο box office. Στο νούμερο αυτό προστίθενται και ακόμα 4,2 εκατομμύρια από την προβολή της «Τελευταίας Μονομαχίας» στον υπόλοιπο κόσμο.

Στο φιλμ πάντως όπου παίζει και ο Άνταμ Ντράιβερ, θα λέγαμε πως ειδικά στο τρίτο μέρος της, την παράσταση κλέβει η Αγγλίδα ηθοποιός από το Λίβερπουλ, η πολύ όμορφη 28χρονη Jodie Comer της Βρετανικής τηλεοπτικής σειράς, «Killing Eve» στο ρόλο της παντρεμένης λαίδης Μαργκερίτ που καταγγέλλει ότι βιάστηκε. Η Jodie Comer παίζει τώρα και σε μία νέα δραματική σειρά με τίτλο «Help» μαζί με τον Stevn Graham όπου υποδύεται μία αφοσιωμένη αλλά άπειρη φροντιστή ενός μεσήλικα άνδρα με άνοια.

Τέλος το παιδικό φιλμ «Κοντορίτο» που προβάλλεται και στην Πάτρα, σε 55 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 2.294 εισιτήρια ενώ ο «Άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς έπεσε στα 1744 εισιτήρια σε 21 αίθουσες πανελλαδικά, πλησιάζοντας ωστόσο πια τα 280.000 εισιτήρια σε 8 εβδομάδες προβολής.

Στη Βόρειο Αμερική την πρωτιά κέρδισε το περασμένο τριήμερο η ταινία «Halloween Kills» με την Τζέιμι Λι Κέρτις που στη χώρα μας θα την δούμε από την Πέμπτη 28/10.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture