Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ "Σινεμά ο παράδεισος" προβάλλεται στο Μηχανουργείο, στην Πάτρα

Το βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ "Σινεμά...

Την Πέμπτη 14/10/2021 στις 21.00 - Θ' ακολουθήσουν την Παρασκευή 15/10 η "Ψυχή βαθιά" του Π. Βούλγαρη και το Σάββατο το φιλμ του Φεντερίκο Φελίνι "Casanova"

Ο πολυχώρος πολιτισμού Μηχανουργείο στην οδό Ευμήλου 2-4 πίσω από το νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα πραγματοποιεί κινηματογραφικές προβολές. Για την Τετάρτη 13/10/2021 στις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί το κύκνειο άσμα του σπουδαίου σκηνοθέτη Στάνλει Κιούμπρικ «Μάτια ερμητικά κλειστά» παραγωγής 1999 με τον Τομ Κρουζ και την Νικόλ Κίντμαν ενώ την Πέμπτη 14/10 στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η συγκινητική Ιταλική ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» του Τζουζέπε Τορνατόρε.

Ακολούθως την Παρασκευή 15/10 πάλι στις 21.00, θα παιχθεί η ταινία «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη παραγωγής 2009 όπου είχε κάνει και μία αξιομνημόνευτη και ιδιαίτερα συγκινητική εμφάνιση ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος, το Σάββατο 16/10 στις 21.00 θα παιχθεί η ταινία «Casanova» του Federico Fellini με τον Ντόναλντ Σάδερλαντ παραγωγής 1976 και την Κυριακή 17/10 η Γαλλική ταινία «Δείπνο Ηλιθίων» παραγωγής 1998 σε σκηνοθεσία Φράνσις Βέμπερ με τους: Ζακ Βιγερέ, Τιέρι Λέρμιτ, Φράνσις Ιστέρ, Ντάνιελ Πρεβό.

Το φιλμ «Σινεμά ο Παράδεισος - Cinema Paradiso» του 1988 και διάρκειας 125 λεπτών μας μεταφέρει στη μεταπολεμική Ιταλία, σε ένα χωριό της Σικελίας, όπου ένα αγόρι ξημεροβραδιάζεται στο σινεμά, όπου μαθαίνει τη μαγεία του κινηματογράφου δίπλα στον μηχανικό προβολής. Πρωταγωνιστούν ο Φιλίπ Νουαρέ, ο Ζακ Περέν, κ.α.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έχει γράψει, «η απόλυτη ωδή στην 7η τέχνη και την ιερότητα της κινηματογραφικής αίθουσας, ένα νοσταλγικό παραμύθι για την ενηλικίωση και τα απωθημένα του παρελθόντος, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας».

Το Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού βρίσκεται στην οδό Ευμήλου 2-4, ακριβώς πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, δίπλα στην Ιερά Μητροπολη.

Μαζί με την ταινία μπορείτε να απολαύσετε το κρασί και την μπύρα σας, σε τιμές που δεν θα βρείτε αλλού στην πόλη, και απολαύστε μαζί μας ένα χειμώνα γεμάτο ποιοτικές ταινίες, αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο facebook.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture