Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ανοίγει και πάλι ο κινηματογράφος στο Πάνθεον, με εναρκτήρια ταινία το "Titane"

Ανοίγει και πάλι ο κινηματογράφος στο Πά...

Το τολμηρό "Titane" τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Πλησιάζει η στιγμή που θα ξανανοίξει η δεύτερη  αίθουσα του Πάνθεον μετά το περσινό πολύμηνο lockdown λόγω της πανδημίας. Ήδη το περασμένο Σάββατο η αίθουσα φιλοξένησε το Φεστιβάλ Micro  με ταινίες μικρού μήκους, ενώ κανονικά προβλέπεται ν’ ανοίξει ή την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ή την Πέμπτη 28/10/2021 που είναι και το πιο πιθανότερο με εναρκτήρια ταινία, τον φετινό Χρυσό Φοίνικα των Καννών, το τολμηρό «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο ακραίες και προκλητικές ταινίες που έχουν ποτέ διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα.

Στον πυρήνα του σεναρίου του φιλμ βρίσκεται μια ατίθαση, σεξουαλικά διφορούμενη και (όπως αποδεικνύεται) δολοφονική νεαρή, που κουβαλά μονίμως στο κεφάλι της μια μεταλλική πλάκα, επώδυνο ενθύμιο ενός τροχαίου δυστυχήματος. Καθώς η αστυνομία αρχίζει να την υποπτεύεται για μια σειρά από θανάτους, εκείνη υιοθετεί την ταυτότητα ενός εξαφανισμένου από χρόνια αγοριού και βρίσκει αναπάντεχη κατανόηση στην αγκαλιά του πατέρα του, ενός μεσήλικα macho πυροσβέστη, ο οποίος δείχνει να αναγνωρίζει σε αυτή τον αγνοούμενο γιο του.

Στην ταινία που αναμένεται από τους Πατρινούς σινεφίλ με ενδιαφέρον πρωταγωνιστεί ο Βενσάν Λιντόν.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο Παναγιώτης Κοτσαύτης που θα έχει την διαχείριση της 2ης αίθουσας του Πάνθεον, θα προβληθούν σινεφίλ δημιουργίες αλλά και κάποια παιδικά φιλμ και μεγάλες παραγωγές ενώ αναφορικά με τα μέτρα και την χωρητικότητα, μας είπε πως υπάρχει η σκέψη τις καθημερινές η αίθουσα να λειτουργεί ως μικτή δεχόμενη και ανεμβολίαστους με rapid test των τελευταίων 48 ωρών και τα σαββατοκύριακα ως αμιγής αίθουσα για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture