Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα ύψη η βενζίνη στην Αχαΐα- Πέφτει η κατανάλωση- Στάση αναμονής για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα ύψη η βενζίνη στην Αχαΐα- Πέφτει η κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αυξητική τάση στις τιμές

Ξεκινά την Παρασκευή, με αυξητική τάση στην τιμή, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης την ώρα που αυξάνεται και η τιμή της βενζίνης.

Η τιμή του αργού πετρελαίου που καθημερινά παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, έχει προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων σε παράγωγά του αλλά και σε άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα, καθώς από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινάει επισήμως η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης τα νοικοκυριά θα κληθούν να καταβάλουν πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι για να ζεσταθούν. Προς το παρόν οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής ενώ αναμένεται μείωση της κίνησης.

"Η ανατίμηση για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι περίπου 40% πάνω σε σχέση με πέρσι. Υπολογίζεται ότι η διανομή θα ξεκινήσει στο 1,20-1,25, για την Πάτρα και το Ν. Αχαίας.  Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, όπως ήταν και τον περασμένο Απρίλιο. Δεν πήρε την απόφαση να προμηθευτεί όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 0,95.

Από την άλλη έχουμε τις ανατιμήσεις στην βενζίνη. Οι καταναλώσεις έχουν πέσει αισθητά και σαφώς υπάρχει πρόβλημα. Όσο αυξάνεται η τιμή στα καύσιμα, αυξάνεται και σε άλλα είδη. Αυτή τη στιγμή η βενζίνη έχει φτάσει στο 1,74 και έχει αυξητική πορεία σε σχέζση με τη μεση τιμή του 1.55 τον περασμένο Μάρτιο οπότε και άρχισε να ανεβαίνει προοδευτικα" λέει ο κ. Σπύρος Μαυροειδής, επαγγελματίας στο χώρο των υγρών καυσίμων.

Δεν αποκλείεται λοιπόν τα δεδομένα να οδηγήσουν και σε  μικρότερες ποσότητες αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές, οι οποίοι το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά ανατιμήσεων ενώ ήδη οι Πατρινοί έχουν αρχίσει να κοιτάζουν... καχύποπτα τα Ι.Χ. τους. 

Δείτε τις τιμές ανά νομό στη χώρα και τη Δυτική Ελλάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις