Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eπίθεση με βιτριόλι: Στις 14 Οκτωβρίου η απολογία της κατηγορούμενης

Eπίθεση με βιτριόλι: Στις 14 Οκτωβρίου η...

Συγκλόνισε η κατάθεση του ψυχολόγου της Ιωάννας

 Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί με την απολογία της 37χρονης  η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για την επίθεση με βιτριόλι, σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Στο δικαστήριο, νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναγνώστηκαν και τα έγγραφα της υπόθεσης. Έτσι, την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί η διαδικασία θα ξεκινήσει με την απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης.

 

Ψυχολόγος Ιωάννας: Δεν έχω ξανασυναντήσει «έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο»

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος ο οποίος κατέθεσε πως το καθήκον του είναι να εξαφανιστεί η σκέψη αυτοκτονίας που έχει η παθούσα. Ο γιατρός δήλωσε πως ποτέ ξανά δεν του έχει συμβεί να συναντά «έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» και πρόσθεσε: «Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Έκλαιγε, δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα». Όπως είπε ο μάρτυρας, η Ιωάννα βιώνει μία μετατραυματική διαταραχή: «Μέσα από αυτήν τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μία σοβαρή μετατραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση, τροχαίο κ.λπ. βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλός της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μία βλάβη που δεν φεύγει. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

Ο ψυχίατρος αναφέρθηκε στον φόβο που νιώθει η Ιωάννα «για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στο σπίτι της Ιωάννας είναι καλυμμένος ένας τεράστιος καθρέπτης που υπάρχει «γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της. Πρέπει να της δώσω μία ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, ότι δεν θα τη χάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει βελτίωση, έχει βοηθήσει η φαρμακευτική αγωγή, το περιβάλλον και η υποστήριξη του κόσμου».

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις