Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Αντίο Παρίσι με Chanel, Louis Vuitton και τη θύμηση του Alber Elbaz

Αντίο Παρίσι με Chanel, Louis Vuitton κα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το «βαρύ πυροβολικό» της Paris Fashion Week φυλάχθηκε για το τέλος, σας έχουμε πολλές φωτογραφίες

Αυλαία για την παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας με τα πιο ηχηρά ατελιέ στο catwalk αλλά και ένα show – μνημόσυνο για τον πρόωρα χαμένο σχεδιαστή Alber Elbaz. Oι διάσημοι καλεσμένοι πολλοί και οι εικόνες σαγηνευτικές. Το Chanel show για την επόμενη άνοιξη- καλοκαίρι ξεδιπλώθηκε στο Grand Palais Éphémère, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το γνώριμο στους οπαδούς του οίκου, Grand Palais . Η Virginie Viard, διάδοχος του Lagerfeld και νυν καλλιτεχνική διευθύντρια  νοστάλγησε το glam των eighties και παρουσίασε μια χαρούμενη και νεανική συλλογή με πολλά μαγιό, ολόσωμες φόρμες, μίνι φούστες, σορτσάκια και ποδηλατικές βερμούδες, πολύχρωμα ριγέ, μαύρες παγιέτες, αρκετό χρυσό με τουίντ, νέο logo print αλλά και ένα εντυπωσιακό μοτίβο με πεταλούδες.

 Η επίδειξη είχε στηθεί έτσι ώστε οι φωτογράφοι να μοιάζουν κομμάτι της. «Συνήθιζα να αγαπώ τον ήχο των φλας στα shows των 80s, όταν τα μοντέλα ανέβαιναν στην πασαρέλα»  εξήγησε. Στη front row ήταν οι νεαρές μούσες του οίκου Λίλι Ρόουζ Ντεπ και Κρίστεν Στιούαρτ.

Στο Louis Vuitton χειροκροτήθηκε μια καινοτόμα collection που αψηφάει το χρόνο. Ο Nicolas Ghesquiere δημιούργησε σύνολα που διατρέχουν τους αιώνες. Στους διαδρόμους του Passage Richelieu του Λούβρου που φωτίζονταν από μεγαλοπρεπείς πολυελαίους συνδυάστηκαν ρούχα που εκπροσωπούσαν διαφορετικές εποχές. Εμπνευση τα 200 χρόνια από τα γενέθλια του ιδρυτή, ο οποίος χρησιμοποιούσε μυστικά περάσματα για τις αποσκευές του βεστιαρίου της αυτοκράτειρας Ευγενίας αλλά και η τελευταία βαμπίρ ταινία της ambassador Αλίσια Βικάντερ. Ετσι, βικτοριανά στοιχεία έσμιξαν με «τεατράλε» διάθεση με style των δεκαετιών ‘20, ‘80,’90. Η guest list περιλάμβανε τις Αννα ντε Αρμας, Αλίσια Βικάντερ, Ρετζίνα Κινγκ, Τζένιφερ Κόνελι, Μαρία Μπακάλοβα, Τζέμα Χαν, Νατάλια Βοντιάνοβα, Κιάρα Φεράνι, τους διάσημους αθλητές Βένους Γουίλιαμς και Τομ Ντέιλι. Εκεί ήταν ακόμα ο ζωντανός μύθος Κατρίν Ντενέβ, η γαλλίδα icon Ιζαμπέλ Ιπέρ αλλά και η πρωταγωνίστρια του Bridgerton Φίμπε Ντάινεβορ.  

 

Τέλος συγκινητικό ήταν το αντίο στον Alber Elbaz που σφράγισε τη γαλλική μόδα όταν δημιουργούσε για το Lanvin. Mε τίτλο  «Love Brings Love» 45 designers τίμησαν την προσφορά του μνημονεύοντας το δικό του ύφος πάνω σε δικά τους ρούχα. Πραούσες μεταξύ άλλων η Ντέμι Μουρ και η Τίνα Κιουνακι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View