Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη χορωδιακή συνάντηση στα Ψηλαλώνια με έργα Μίκη Θεοδωράκη

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη χορωδιακή συνάν...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Ψηλαλώνια το Σάββατο 2/10/2021 το βράδυ στο πλαίσιο της 77ης επετείου απελευθέρωσης της Πάτρας από τους Γερμανούς

Ήταν πράγματι μία όμορφη βραδιά αυτή που εκτυλίχθηκε στα Υψηλά Αλώνια το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Οι φετινές εκδηλώσεις «άνοιξαν» λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση συνάντησης Χορωδιών της πόλης, οι οποίες ερμήνευσαν εξαιρετικά, έργα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πριν περίπου ένα μήνα από τη ζωή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής, το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «Εμμέλεια» της Πολυφωνικής Χορωδίας, ο Μουσικό Όμιλος Πατρών «Ορφέας»  - (Μικτό Φωνητικό Σύνολο Coro Avanti) και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Τη συνάντηση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, με το κοινό να απολαμβάνει μοναδικές ερμηνείες έργων που είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όλων και τα οποία είναι ταυτισμένα με τον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του.

Τον Μουσικό όμιλο Πατρών «Ορφέα» παρουσίασε ο πρόεδρος του, Αντώνης Χριστόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε και στο Μαέστρο Τριάντη του Μουσικού Ομίλου «Ορφεύς» και το πως γλύτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα τελευταία στιγμή, καθώς στόχος των κατοχικών αρχών και των μεθόδων τους ήταν και οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού.

Τη χορωδία δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών παρουσίασε η Κατερίνα Φιλιππάτου, μέλος της Ορχήστρας. Το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «Εμμέλεια» της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών και την Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής παρουσίασε η γραμματέας της χορωδίας, Αθανασία Παπασταύρου.

Το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στην αντίσταση, τονίζοντας ότι πάλεψε οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, παραθέτοντας ένα απόσπασμα από τη δική του αναφορά για τον αγώνα: «Όλα άρχισαν και όλα κυριεύτηκαν τη μέρα που κατακτήσαμε την αξιοπρέπειά μας, την τιμή μας και την ανθρωπιά μας, αντιτάσσοντας στον νόμο της ζούγκλας των ναζί τη δύναμη των όπλων μας. Εκείνη τη στιγμή που πρώτα αyyίξαμε ο καθένας μας το όπλο του και ξεκινάγαμε σ' έναν αyώνα ζωής και Θανάτου...».

*Την εκδήλωση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι καθώς και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Όλες οι συμμετέχουσες χορωδίες και σχήματα άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο με την απόδοση και παρουσία τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture