Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Squid Game: Το νέο, «άρρωστο» κόλλημα του Netflix κάνει πάταγο και στην Ελλάδα

Squid Game: Το νέο, «άρρωστο» κόλλημα το...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα διεθνή media μιλούν για ένα σοκαριστικό, επιδραστικό trend που κάνει θραύση πρωτίστως στους νέους ενώ θυμίζει τα οσκαρικά «Παράσιτα»

Είναι οι μέρες που μέσα στο σπίτι μας ηχούν κορεάτικα… Μας συστήνεται μια δυσπρόσιτη γλωσσική χροιά με πρωτόγνωρα επιφωνήματα καθώς ειδικά τα νεαρότερα μέλη της οικογένειας ανακάλυψαν γρηγορότερα το διάσημο «Squid Game- Το παιχνίδι του καλαμαριού» στο Netflix, ένα αλλόκοτο θρίλερ φαντασίας σε μορφή μίνι σειράς, που έχει κάτι από τα βραβευμένα «Παράσιτα» ή τα Hunger Games. Με έμπνευση ένα δημοφιλές κορεάτικο παιχνίδι που παίζεται πάνω σε πίνακα σχήματος καλαμαριού εκτυλίσσεται μια υπόθεση με ωμή βία για γερά νεύρα. Τα πιόνια είναι οι κατεστραμμένοι άνθρωποι της Σεούλ, οι απόκληροι της κοινωνίας, αυτοί που είναι χρεωκοπημένοι και απένταροι, γεμάτοι απελπισία και δίχως ελπίδα για ζωή. Ανδρες και γυναίκες διαγωνίζονται σε εφιαλτικά παιδικά παιχνίδια επιβίωσης ρισκάροντας ή να πεθάνουν ή να κερδίσουν ένα αστρονομικό χρηματικό ποσό. Το όλο σκηνικό της αγωνίας παραπέμπει σε video games. Όπως αποδεικνύεται οι παίκτες σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλον ώσπου να φθάσουν στον φρικαλέο τελευταίο γύρο.

Το σήριαλ «πρωτοβγήκε» στις οθόνες στις 17 Σεπτεμβρίου και μπήκε στο Top-10 σε δύο μόλις ημέρες από την πρώτη προβολή  ενώ κιόλας διαφημίζεται η δεύτερη σαιζόν. Με τη Daily Mail να αναρωτιέται αν είναι ό,τι πιο διεστραμμένο έχουμε δει στην tv και ποσοστό 100% αποδοχής στο Rotten Tomatoes  έχει γίνει ένα μεγάλο διεθνές trend καπελώνοντας ταχύτατα σε «ντόρο» τις super επιτυχημένες σειρές Casa de Papel, Queens Gambit  και Bridgerton. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Hwang Dong-hyuk βεβαιώνει πως το Squid Game δεν βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αλλά στην φαντασία του και την επιρροή των κόμικ. «Ολοκλήρωσα το σενάριο το 2009 αλλά εκείνη την εποχή η ιστορία φαινόταν πολύ βίαιη, περίπλοκη και καθόλου εμπορική. Αλλά προσπάθησα με τον καιρό να την προσαρμόσω. Την άφησα για λίγο να κοιμηθεί και να' μαστε τώρα εδώ. Ηθελα να γράψω μια ιστορία που ήταν μια αλληγορία ή ένας μύθος για τη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, κάτι που απεικονίζει έναν ακραίο ανταγωνισμό, κάπως σαν τον ακραίο ανταγωνισμό της ζωής» αναφέρει.

 456 άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα κρυφό στρατόπεδο. Καλυμμένο από ψηλά, πρόκειται για ένα μέρος-αστακό. Κανείς τους δεν γνωρίζει πως πήγε εκεί. Κανείς δε γνωρίζει πώς θα επιστρέψει, λέει το concept.

Οι χαρακτηρισμοί  «σοκ», «φαινόμενο», «εθισμός» και η τεράστια τηλεθέαση ακολουθούν τον τίτλο της σειράς. Πρόκειται όντως για κάτι μοναδικό στο είδος του, οπότε δείτε το. Αν το αντέχετε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View