Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρήστος Μπούρας: Η ημέρα ήταν γεμάτη εντάσεις αλλά θα κλείσει με rock

Χρήστος Μπούρας: Η ημέρα ήταν γεμάτη εντ...

"Δείτε πέρα από τον τοίχο και τις γραμμές"

«Η ημέρα ήταν γεμάτη εντάσεις αλλά θα κλείσει με rock.
Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας.
Δείτε πέρα απο τον τοίχο και τις γραμμές.
Στους Ορίζοντες!!!
Αλλά όπως είπαμε. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, φοράμε μάσκα και ανοίγουμε το Πανεπιστήμιο». Με αυτή την ανάρτηση και με ένα τραγούδι των Pink Floyd o πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πατρών έδωσε τέλος στην ένταση που προκλήθηκε σήμερα με τους φοιτητές για το ζήτημα των εμβολιασμών.

Την έντονη αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών είχε προκαλέσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων που καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του ΑΕΙ της Πάτρας. Στην ανακοίνωση οι φοιτητές χρησιμοποιούσαν το χαρακτηρισμό "σκυλί" για τον Πρύτανη γεγονός που προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδρασή του στα social media.
«Λυπάμαι ειλικρινά για τα ψεύδη, τη φρασεολογία και για τα επιχειρήματα από νέους ανθρώπους και ειδικά τους φοιτητές μας!!!» ανέφερε ο κ. Μπούρας.
«Δεν τιμά κανέναν να αποκαλείται ο εκλεγμένος Πρύτανης "σκυλί". Η φράση αυτή είναι απαράδεκτη για όλους μας!
Η Σύγκλητος όπως πάντα θα δεχθεί εκπροσώπους των φοιτητών να εκφράσουν τις θέσεις τους.
Επίσης το γραφείο του Πρύτανη είναι πάντα ανοιχτό να δεχθεί και να συζητήσει με τους φοιτητές μας, όπως έχει κάνει στο παρελθόν.
Θερμά παρακαλώ προσωπικά τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, να φοράνε μάσκα και να έλθουν στο Πανεπιστήμιο.
Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν το Πανεπιστήμιο να γίνει χώρος άγονων αντιπαραθέσεων και διχασμού. Να παραμείνει χώρος διακίνησης των ιδεών, της Αμφισβήτησης, της Γνώσης και της Παιδείας!!»
Η ανακοίνωση των φοιτητών

ΟΛΟΙ ΑΎΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΕΊΑ 9:00.
Με 2 χρόνια κλειστες τις σχολές, η κυβέρνηση αφότου εφερε τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοιδη, τωρα εχει αρχισει να χτιζει το κλιμα για την καθολική εφαρμογή του.
Μαλιστα, απο την φετινή χρονιά η ΝΔ έσπευσε να εφαρμόσει την ΕΒΕ πετώντας εκτός Πανεπιστημίου 40.000 μαθητές! Μετρό το οποίο ο Μπούρας επικρότησε ανοιχτά μέσα από τις δηλώσεις και το περιέργαφε εντελώς ξεδιάντροπα ως "ανάγκη για τα πανεπιστήμια" παρά που τα αποτελέσματα του ηταν καταστροφικά για τοσους μαθητες αλλα και για πολλα τμηματα, καθως δημιούργησε δεκαδες χιλιάδες κενες θεσεις στα ΑΕΙ!
Μαζί με αυτό, με ανακοινώσεις του που στηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησης να μπουν κάμερες στους χώρους του πανεπιστημίου και το μοναδικό που περιμένει για να τις φέρει ειναι είναι ότι η κυβέρνηση δεν δίνει χρήματα για αυτό, κάτι που δείχνει γλαφυρά πως είναι πιστό σκυλί της κυβέρνησης και θα εφαρμόσει κάθε πτυχή του νόμου, καθώς έχει έρθει εδώ για να μεταφέρει τις εντολές της στο πανεπιστήμιο. Δεν πρόκειται όμως να ανεχτούμε να μας παρακολουθούν σε κάθε μας κίνηση, στους χώρους που υπάρχουμε και ζούμε ως φοιτητές και κάνουμε τις γενικές μας συνελεύσεις! Κι άλλο τόσο δε πρόκειται να δεχόμαστε εξωνυχιστικό έλεγχο για να μπούμε στις σχολές μας , face control ή οτιδήποτε άλλο!
Κι ενώ φτάνουμε λοιπόν 6 μέρες πριν την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, το άνοιγμα των σχολών να συνεχίζει να είναι στον αέρα! Αν και υπήρχαν σχεδόν 2 χρόνια προετοιμασίας, ακόμα τίποτα δεν ξέρουμε για το πως και αν θα ανοίξουν οι σχολές μας, ούτε φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για την ασφαλή επιστροφή μας! Το τμήμα του CEID μάλιστα αποφάσισε σήμερα πως θα προτείνει στη σύγκλητο να συνεχίσουμε τηλεκπαίδευση σε μια σειρά μαθημάτων! Δε θα ανεχτούμε άλλο ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως, αυθαιρεσιών και απομόνωσης!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις