Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Επιστρέφει την Πέμπτη 23/9 ο "Άνθρωπος του Θεού" στο θερινό σινε Κάστρο - Αναμείνατε στο Ρίο και τον Τζέιμς Μποντ

Επιστρέφει την Πέμπτη 23/9 ο "Άνθρω...

Η μοναδική θερινή αίθουσα της περιοχής της Πάτρας φέτος σπάει τα ρεκόρ λειτουργίας καθώς ήδη συμπληρώνει 4 μήνες και συνεχίζει

Το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο που όντως είχε μία πολύ καλή σαιζόν μιας και στους σινεφίλ είχε λείψει εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας το «δια ζώσης» σινεμά και όχι μέσα από streaming πλατφόρμες στον υπολογιστή, φαίνεται πως φέτος θα σπάσει και όλα τα ρεκόρ διάρκειας λειτουργίας. Άλλα καλοκαίρια τέτοια εποχή το θερινό κατέβαζε ρολά και έδινε ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι ωστόσο φέτος λόγω και της αβεβαιότητας για το τι θα γίνει τον ερχόμενο χειμώνα, τα μηνύματα προς τους αιθουσάρχες είναι να μείνουν ανοικτοί όσο μπορούν και φυσικά όσο τους το επιτρέπει ο καιρός.

Έτσι το σινε - Κάστρο αυτή την εβδομάδα συμπληρώνει αισίως 4 μήνες ακατάπαυστης λειτουργίας το φετινό καλοκαίρι από το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου που άνοιξε με εναρκτήρια ταινία την Οσκαρική «Χώρα των Νομάδων» της Κλόι Ζάο κι όπως ανέφερε ο αιθουσάρχης Παναγιώτης Κοτσαύτης στο thebest.gr, από αυτή την Πέμπτη 23/9/2021 στο θερινό σινε-Κάστρο επανέρχεται η μεγάλη εμπορική επιτυχία «Ο Άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς με τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου που ήδη πανελλαδικά έχει φτάσει τα 250.000 εισιτήρια καθώς τη ζήτησε ο κόσμος.

Το φιλμ θα παιχθεί από την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26/9 στην προβολή των 20.30 ενώ για το διάστημα Δευτέρα 27/9 με Τετάρτη 29/9 ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ποια ταινία θα προβληθεί. Το σίγουρο όμως είναι όπως με χαρά μας είπε ο Παναγιώτης Κοτσαύτης πως από την Πέμπτη 30/9 στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο θα παίζεται στις 20.30 η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ, «No Time to die» με τον Ντάνιελ Κρεγκ για τελευταία φορά στο ρόλο του γοητευτικού και ριψοκίνδυνου πράκτορα 007.

Έτσι όπως φανερώνουν τα πράγματα και καιρού επιτρέποντος, το μοναδικό θερινό σινεμά της Πάτρας ακολουθώντας και τα θερινά της Αθήνας θα παραμείνει όσο μπορέσει ανοικτό και φέτος σκοπεύει να συνεχίσει τη λειτουργία του έως και την Τετάρτη 6/10 και βλέποντας. Υπάρχει και μία πιθανότητα να φιλοξενηθεί στο σινε - Κάστρο στο Ρίο και η διοργάνωση του Micro μ Festival με μικρού μήκους ταινίες που συνήθως πήγαινε στο Πάνθεον.

Όσο για τη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη που είναι αμιγώς κινηματογραφική, ο Π. Κοτσαύτης μας είπε πως η πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξει για τη νέα χειμερινή περίοδο είναι στις 13 με 14 Οκτωβρίου 2021.

Το δίλημμα πάντως που αντιμετωπίζουν οι κλειστές αίθουσες είναι το εξής, είτε λειτουργία με χωρητικότητα 85% και με μόνο εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τους τελευταίους 6 μήνες είτε μικτές με 50% πληρότητα όπου θα μπορούν και έρθουν και ανεμβολίαστοι θεατές με αρνητικό rapid test 48 ωρών ή μοριακό και self test για τα παιδιά. Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να δηλώνει αν η εκμετάλλευση θα είναι αμιγής ή μικτή.

Κείμενο - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture