Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συμπαθητικά τα πήγε ο "Cry Macho" Κλιντ Ίστγουντ, ωστόσο ο... Άγιος Νεκτάριος πήρε ξανά την πρωτιά στο box office

Συμπαθητικά τα πήγε ο "Cry Macho&qu...

Η ταινία με τον Άρη Σερβετάλη ήδη ξεπέρασε τα 245.000 εισιτήρια - Η νέα ταινία του 91χρονου Ίστγουντ προσέλκυσε κάτι λιγότερο από 10.000 σινεφίλ

Η ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο «Ο Άνθρωπος του Θεού» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς με τον Άργ Σερβετάλη σε μία εσωτερική και συγκινητική ερμηνεία, συνεχίζει την πρωτοκαθεδρία της στα Ελληνικά ταμεία. Το φιλμ που παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare και αξίζει να το δείτε, συνέχισε το περασμένο 4ήμερο, 16-19/9/2021 με 14.74 εισιτήρια σε 94 αίθουσες πανελλαδικά και όπως είδαμε στον πίνακα του box office στο flix.gr, σε σχεδόν 4 εβδομάδες προβολής είναι πια μία ανάσα από το όριο των 250.000 εισιτηρίων (για την ακρίβεια είναι στα 245.795).

Στη 2η θέση πλασαρίστηκε η ταινία που έκανε πρεμιέρα ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ, το φιλμ «Cry Macho» του καλλιτέχνη – φαινόμενο Κλιντ Ίστγουντ, ενός θρύλου του Αμερικάνικου σινεμά που συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα στα 91 του χρόνια. Το σπινθηροβόλο βλέμμα του, η ανθρωπιά του και η αγαπημένη του εμμονή σε εικόνες της Αμερικάνικης Δύσης (εδώ η δράση εκτυλίσσεται κυρίως στο Μεξικό όπου ο γηραιός πρώην σταρ του ροντέο και θεραπευτής αλόγων και άλλων ζώων που ενσαρκώνει ο Ίστγουντ καλείται να βρει και να μεταφέρει ένα 14χρονο αγόρι στον πατέρα του στο Τέξας, ο οποίος είναι το πρώην αφεντικό του) κάνουν και εδώ το θαύμα τους σε μία ταινία που χωρίς να φτάνει το επίπεδο άλλων δημιουργιών του Ίστγουντ, εν τούτοις παρακολουθείται με ενδιαφέρον βγάζοντας και συγκίνηση σ’ ένα δύο σημεία. Θαυμάζεις στην κυριολεξία τον ακατάβλητο και ακαταπόνητο Ίστγουντ κι ας βλέπουμε το αλλοτινό ψηλό κορμί του να είναι πλέον κάπως γερμένο, καθώς συνεχίζει να κάνει σινεμά έστω και με μικρότερη επιτυχία και με το κοινό του βετεράνου σταρ ίσως πια να μην μπορεί λόγω γήρατος & των συνθηκών πανδημίας που επικρατούν, να φτάσει έως τις κινηματογραφικές αίθουσες. Γι’ αυτό και στις ΗΠΑ η ταινία δεν έφερε τα ποθούμενα αποτελέσματα (δεν βοήθησαν και οι απλώς συμπαθητικές κριτικές) και το περασμένο τριήμερο ήρθε 3η στο box office με 4,5 εκατ. δολάρια.

Η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα στην αίθουσα 8 στα Odeon Veso Mare και στο σινε Κάστρο στο Ρίο, και από πλευράς εισιτηρίων κινήθηκε απλώς συμπαθητικά κόβοντας σε 82 αίθουσες πανελλαδικά κάτι λιγότερο από 10.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια 9.537). Ίσως και το στούντιο της Warner και η εδώ εταιρεία διανομής Tanweer να υπερεκτίμησαν τη δεδομένη στιγμή το όνομα Ίστγουντ απλώνοντας την ταινία ατυχώς σε τόσο πολλές αίθουσες. Πάντως ο αγαπητός ηθοποιός και τιμημένος με 2 Όσκαρ σκηνοθέτης έχει στη νέα του ταινία όπως πάντα και εξαίρετους συμπρωταγωνιστές όπως τον πιτσιρικά Εντουάρντο Μίνετ και την ωραία Μεξικάνα ηθοποιό στο ρόλο της χήρας Μάρτα που έχει ένα τοπικό καφέ - εστιατόριο και φλερτάρει τον Ίστγουντ, Ναταλία Τρέιβεν.

Η νέα ταινία της Μάρβελ, «Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών» που επίσης παίζεται στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, συνέχισε το περασμένο 4ήμερο σε 78 αίθουσες πανελλαδικά, με 7.658 εισιτήρια και σε περίπου 2 εβδομάδες έφτασε 34.299 (στις ΗΠΑ ήδη βρίσκεται στα 177 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα 143,7 από τον υπόλοιπο κόσμο).

Τέλος ενώ αναπάντεχο ήταν το «κλείσιμο» & αδιαφορία που συνάντησε το ντοκιμαντέρ «Βασιλιάς Όττο» για τον Όττο Ρεχάγκελ που προσέλκυσε μόλις 348 σινεφίλ σε 27 σινεμά (παίζεται και στην Πάτρα).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture