Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Επιστρέφει ο Γιώργος Λάνθιμος στη μεγάλη οθόνη με νέα ταινία, το "Poor Things"

Επιστρέφει ο Γιώργος Λάνθιμος στη μεγάλη...

Πρωταγωνιστεί και πάλι η Έμμα Στόουν - Στο καστ και οι Γουίλεμ Νταφόε και Μαρκ Ράφαλο

Ο διεθνής σκηνοθέτης μας Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με τη νέα ταινία του που θα έχει τίτλο «Poor Things» κι ένα all-star καστ με γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Στις αρχές του 2021 είχε γίνει γνωστό ότι ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ετοίμαζε μία νέα ταινία με την ηθοποιό Emma Stone, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει και στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία «Η Ευνοούμενη - The Favourite» του 2018. Το σενάριο της ταινίας θα συνυπογράψουν ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Tony McNamara.

Το «Poor Things» αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία του Λάνθιμου και του McNamara, αφού η πρώτη ήταν η ταινία «Η Ευνοούμενη» των 10 υποψηφιοτήτων για Όσκαρ (η Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου), στην οποία είχαν συνυπογράψει πάλι το σενάριο! Την παραγωγή του φιλμ έχει αναλάβει η εταιρεία Element Pictures, η οποία είχε αναλάβει και την παραγωγή της «Ευνοούμενης».

Στην παραγωγή συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες Searchlight Pictures και Film 4.

Η υπόθεση του «Poor Things» όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το youfly.com, διαδραματίζεται στην Βικτωριανή Αγγλία και περιγράφεται ως μία παραλλαγή της κλασικής ιστορίας του Φρανκεστάιν. Η ιστορία επικεντρώνεται σε μία γυναίκα την Belle Baxter, που την φέρνει πίσω στη ζωή ένας εκκεντρικός και πανέξυπνος επιστήμονας, ο Dr. Gofwin Baxter (στο ρόλο ο Γουίλεμ Νταφόε). Μία ιστορία αγάπης, εφευρετικότητας και επιστημονικής τόλμης.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σκωτσέζου Alasdair Grey, που κυκλοφόρησε το 1992. Στην περιγραφή του βιβλίου διαβάζουμε το εξής: «Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει».

Στο μυθιστόρημα μάλιστα, η χαρακτήρας Victoria Blessington αυτοκτονεί προκειμένου να απελευθερωθεί από τον κακοποιητικό άντρα της και ανασταίνεται ως Belle Baxter, μία «όμορφη, ερωτομανή που επιστρέφει στη ζωή με τη νοημοσύνη ενός μωρού».

Οι ηθοποιοί της ταινίας

Στο «Poor Things» θα πρωταγωνιστεί όπως προείπαμε, η μοναδική Emma Stone ως Belle Baxter στη δεύτερη ταινία της με τον Γιώργο Λάνθιμο μετά την ταινία «Η Ευνοούμενη». Η Στόουν έχει τιμηθεί με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ.

Στο καστ έχει προστεθεί και ο πολυβραβευμένος Willem Dafoe, ο οποίος θα υποδυθεί τον επιστήμονα Dr. Gofwin Baxter, που φέρνει πίσω στη ζωή τη γυναίκα.

Ακόμα θα δούμε τον Αμερικανό ηθοποιό Mark Ruffalo στον ρόλο του Duncan Wedderburn, τον Ramy Youssef ως Max McCandless και τον Jerrod Carmichael που θα υποδυθεί τον Harry Astley. Πιο πρόσφατα, προστέθηκε στο καστ και ο Christopher Abbot. Τα γυρίσματα του «Poor Things» αναμένεται να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture