Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος το πάρεργο για τους αστυνομικούς - Τσίτσικας: "Θα είμαστε εκεί που πρέπει" - ΗΧΗΤΙΚΟ

Τέλος το πάρεργο για τους αστυνομικούς -...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ικανοποίηση για την απόφαση στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Απεμπλέκονται από τις μεταγωγές κρατουμένων των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας. Οι μεταγωγές αφορούσαν σε μετακίνηση από και προς τα Νοσοκομεία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την σχετική υπογραφή της γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Σύμφωνα με την απόφαση από την 1η Νοεμβρίου και την 1η Φεβρουαρίου, οι έκτακτες και τακτικές μεταγωγές προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα των εγκλείστων, θα γίνονται από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας. Σταδιακά και σ’ εύλογο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί θα απεμπλακούν και από την μεταφορά κρατουμένων και στα Δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα, ο οποίος μίλησε στο THEBEST, εκρεμεί και το αίτημα για απεμπλοκή από τη συνοδεία ψυχικά ασθενών. "Οι αστυνομικοί πρέπει να βρίσκονται στον δρόμο. Η εμπλοκή μας με τις μεταγωγές προσιδιάζει περισσότερο στη δουλειά ενός απλού οδηγού οχήματος και όχι ενός αστυνομικού.  Η απεμπλοκή μας από τις μεταγωγές θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των Αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καθημερινά περιστατικά. Αυτό σημαίνει ότι με την υλοποίηση της απόφασης, δεκάδες Αστυνομικοί θα σταματήσουν να απασχολούνται καθημερινά με αυτό το πάρεργο και θα βρίσκονται στις υπηρεσίες τους για την εξυπηρέτηση και την προστασία του Πολίτη", δηλώνει ο κ. Τσίτσικας.

Παραμένει η συνοδεία ψυχικά νοσούντων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις