Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η παράσταση «Φύλακας μίας Επανάστασης, Γιάννης Βλαχογιάννης» με τον Γ. Νταλιάνη στο Αγρίνιο

Η παράσταση «Φύλακας μίας Επανάστασης, Γ...

Με ελεύθερη είσοδο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου, στις 9 το βράδυ

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής "Ο 'Επαχτος", το θέατρο Σταθμός, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και το  Διεθνές Φεστιβάλ Αναλογίου, παρουσιάζουν την παράσταση «Φύλακας μίας Επανάστασης, Γιάννης Βλαχογιάννης» του Μάνου Καρατζογιάννη, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου, στο Αγρίνιο στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Αγρίνιο και θα συνεχίσει την πορεία της στην Αθήνα  στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στις 8.30  μ.μ.

Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας, από τη Ναύπακτο, Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη τον Αγώνα του 1821. «Καταγραφέας» της Επανάστασης, διέσωσε και ανέδειξε, μεταξύ πολλών άλλων, τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Στο πρωτότυπο κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο Γιάννης Βλαχογιάννης παραδίδει, κάνοντας έναν ποιητικό απολογισμό της ζωής του, ένα σύγχρονο μάθημα ελληνικής ιστορίας: από τη φτώχεια των πρώτων χρόνων της ζωής του όπου η ελληνική κοινωνία, αφού «κέρδισε τα μεγάλα, έπρεπε να παλέψει για τα μικρά», μέχρι την ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους, των οποίων υπήρξε διευθυντής για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ερμηνεία: Γιάννης Νταλιάνης.

Μουσική: Δημήτρης Τσάκας

Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης

Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

•             Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις  με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου 26410 – 21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.  για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture