Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Συγκινητικός ο μουσικός αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη από τους Δ. Μπάση, Μ. Ασλανίδου και Π. Ζήνα -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Συγκινητικός ο μουσικός αποχαιρετισμός σ...

Δακρυσμένη και συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όταν η κόρη του εκλιπόντος σπουδαίου μουσικού δημιουργού μας, του «αρχάγγελου της Ρωμιοσύνης», Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη τραγούδησε στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου Γαλατά Χανίων το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021, το κομμάτι «Το παλικάρι» που είχε ερμηνεύσει πρώτος ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Το ίδιο βαθιά συγκινητική ήταν και η στιγμή του μουσικού αποχαιρετισμού στο μνημείο όπου ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Δημήτρης Μπάσης μαζί με μουσικούς της Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης  ερμήνευσε φορτισμένος το "Κλαίει κι η μάνα μου στο μνήμα" και αμέσως μετά ο Δημήτρης Μπάσης μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου και τη Πέγκυ Ζήνα αγκαλιασμένοι τραγούδησαν το υπέροχο κομμάτι «Στο Περιγιάλι το κρυφό» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιώργου Σεφέρη με την συγκίνηση να είναι διάχυτη και το βλέμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου δακρυσμένο.

Όσο για το αποχαιρετιστήριο φινάλε ήταν φυσικά το περίφημο συρτάκι του Αλέξη Ζορμπά που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για την αθάνατη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη με τον Άντονι Κουίν που έγινε συνώνυμο με την Ελλάδα από τα μέσα του ’60 μέχρι σήμερα και για πάντα.

Ο Μίκης (Μιχαήλ) Θεοδωράκης επέστρεψε στην αγκαλιά της Γης της Κρήτης, όπως ακριβώς επιθυμούσε και ετάφη πλάι στους γονείς του, Γιώργη και Ασπασία και τον αγαπημένο του αδελφό, Γιάννη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture