Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ- Στάσιμοι οι εμβολιασμοί

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι ανεμβολίαστοι σ...

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στον εμβολιασμό έναντι άλλων Ευρωπαϊκών χωρών

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Αφενός, οι εννέα στους δέκα διασωληνωμένους στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, σε μία περίοδο που η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει, όχι μόνο και στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Οι ΜΕΘ γεμίζουν συστηματικά, με την πληρότητα να έχει διαμορφωθεί στο 76%.

Την ίδια ώρα, το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αυξήσει τη διασπορά της Covid-19, κάτι που αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί στα στοιχεία, με δεδομένης και της πρόληψης για αύξηση των τεστ.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού δεν είναι ο επιθυμητός, αφού η χώρα έχει μείνει πίσω, έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού, περίπου κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», ανέφερε.

Αυξάνονται οι νοσηλείες σε ΜΕΘ

Σε υψηλά επίπεδα κινείται και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, που ανέρχεται σε 381 με διάμεση ηλικία τα 64 έτη. Το 90,03% εξ αυτών είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, 270 ασθενείς εισήχθησαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με τον μέσο όρο εισαγωγών επταημέρου στους 238 ασθενείς.


Στόχος τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά

Οι ειδικοί, όπως έχουν διαμηνύσει από κάθε πλευρά, θέλουν φέτος τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Από τις 13 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία θα ανοίξουν με νέα πρωτόκολλα. Ωστόσο, η εμβολιαστική κάλυψη στους 12-17 ετών είναι πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα να αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα αυξηθούν τα τεστ, καθώς οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει κατά περίπτωση να κάνουν ένα με δύο rapid test την εβδομάδα, ενώ εκτεταμένες δειγματοληψίες θα γίνονται και σε μαθητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις