"Αξιοποίηση του δυναμικού και ανάδειξη της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας"
Η αξιοποίηση του ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού της Αιγιαλείας και η ανάδειξη της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής πολιτισμού του δήμου Αιγιαλείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος στη συγκέντρωση των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του δήμου, που πραγματοποιήθηκε χθες το Σάββατο στο κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», μετά από πρωτοβουλία της αρμόδιας αντιδημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος επίσης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε τα σχολεία που δεν χρησιμοποιούνται και ερήμωσαν να μετατραπούν σε κοιτίδες πολιτισμού, μέσω της παραχώρησης τους σε «άστεγους» συλλόγους και φορείς.
Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης μιας ετήσιας Παναιγιάλειας συνάντησης πολιτιστικών φορέων του δήμου, στην οποία θα ανταλλάσσονται απόψεις και προβληματισμοί για την πορεία της πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή.
«Στόχος μας είναι μέσω του πολιτισμού να ανοίξουμε ορίζοντες, να ενώσουμε δημιουργικά τους ανθρώπους και να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τις τοπικές μας κοινωνίες. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο οι δράσεις μας να είναι προϊόν συζήτησης, σύνθεσης απόψεων και κοινής δράσης με σεβασμό φυσικά στην αυτονομία του κάθε συλλόγου.
Η αναγκαιότητα της κοινής δράσης είναι προφανής και απαιτείται από τη νέα δομή του Δήμου, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τον Καλλικράτη. Πιστεύω ότι όλοι μαζί, συνθέτοντας απόψεις, ιδέες και πρωτοβουλίες, μπορούμε περισσότερα και καλύτερα. Έτσι οι πολιτιστικές μας δράσεις θα έχουν διάρκεια και ακτινοβολία.
Εγώ και η δημοτική αρχή θα είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειές σας, θα βοηθούμε επικουρικά, θα δρούμε συλλογικά, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ψυχράμη. Και συνέχισε «Θέλουμε, με τη συνεργασία σας φυσικά, να μετατρέψουμε την Αιγιάλεια σε ένα πολιτιστικό προορισμό».
Για τα οικονομικά αιτήματα των συλλόγων - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ./ Ψυχράμη - έχουν εξετασθεί όσα της έχουν δοθεί από τους συλλόγους και θα ικανοποιηθούν στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του πολιτιστικού τομέα του δήμου, ο οποίος δεν παρέλειψε, να τονίσει, ότι είναι χρεωμένος με περίπου 500.000 ευρώ.
Αναφέρθηκε επίσης στη σύσταση της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης στην οποία έχει οριστεί πρόεδρος και στα μέλη της, τα οποία σύστησε στους συλλόγους, καθώς και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, όταν είναι έτοιμη - από νομική άποψη - να ξεκινήσει τη λειτουργία της.
Με την ευκαιρία της συνάντησης με τους συλλόγους η κ. Ψυχράμη κατέθεσε επίσης τις σκέψεις της για τρεις μεγάλες εκδηλώσεις, μία αφιερωμένη στο εθελοντισμό μιας και εφέτος διανύουμε το έτος εθελοντισμού, μία δεύτερη στο περιβάλλον και την τρίτη στους μαθητές, επί τη λήξει του σχολικού έτους.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των συλλόγων, που προσήλθαν στη συγκέντρωση, τόσο η πρωτοβουλία της κας Ψυχράμη για τη συγκέντρωση όσο και οι θέσεις της για τη πολιτιστική συνεργασία βρήκαν θετική ανταπόκριση. Πολλοί εκπρόσωποι των συλλόγων πήραν το λόγο και κατέθεσαν τις σκέψεις τους πάνω σε όσα ανέφερε η κ. Ψυχράμη, ενώ διατυπώθηκε -μεταξύ των άλλων- η άποψη να συγκροτηθεί με πρωτοβουλία των συλλόγων ένα συντονιστικό όργανο, που θα συντονίζει τη δράση τους σε όλη την Αιγιάλεια.
Δημήτρης Ζωιτσούδης
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








