Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αφγανιστάν: Απίστευτη εικόνα με 600 πρόσφυγες μέσα σε αμερικανικό μεταγωγικό

Αφγανιστάν: Απίστευτη εικόνα με 600 πρόσ...

Ακόμη μια εικόνα από το Αφγανιστάν, από την απόγνωση εκατοντάδων ανθρώπων

Πως να περιγραφεί αυτή η εικόνα με λίγες λέξεις. Ακόμη μια εικόνα από το Αφγανιστάν, από την απόγνωση εκατοντάδων ανθρώπων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από τη χώρα τους μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Το νέο συγκλονιστικό πλάνο καταγράφηκε μέσα στο αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό C-17, που επρόκειτο να φύγει από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν για το Κατάρ το βράδυ της Κυριακής (15.08.2021). Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες αφού οι Ταλιμπάν είχαν μπει στην αφγανική πρωτεύουσα.Περισσότεροι από 600 άνθρωποι, πρόσφυγες μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία 20 χρόνια μετά την πτώση τους, στοιβάχτηκαν στο αμερικανικό μεταγωγικό με την ελπίδα να φύγουν από το Αφγανιστάν για να βρουν ένα καλύτερο αύριο.

Γυναίκες, άνδρες, παιδιά. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπήκαν στο αμερικανικό C-17 για να φύγουν. Το φορτίο ήταν τεράστιο για το μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού, πλησίασε το ρεκόρ επιβατών που έχουν μεταφερθεί ποτέ με μεταγωγικό της Boeing.

Και ενώ το C-17 δεν επρόκειτο να παραλάβει, για να μεταφέρει εκτός Αφγανιστάν τόσο κόσμο, το πλήρωμα δεν θέλησε να εκδιώξει τους πρόσφυγες από το αεροπλάνο. Και αποφάσισαν να τους αφήσουν…

Στο μεταξύ, στρατιωτικά αεροσκάφη που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν άρχισαν να απογειώνονται ξανά το πρωί της Τρίτης (17.08.2021), δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δυτικής χώρας.

Ο διάδρομος, τον οποίο είχαν καταλάβει τη Δευτέρα χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί που ήθελαν απεγνωσμένα να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς το πλήθος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες έχει ανατεθεί η φύλαξη και η λειτουργία του αεροδρομίου, είχαν σταματήσει χθες τις πτήσεις εξαιτίας του χάους που επικρατούσε.

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις