Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζήρια: Ο εμπρηστής ήταν ο υπαίτιος- Η αναζωπύρωση ολοκλήρωσε το έργο του

Ζήρια: Ο εμπρηστής ήταν ο υπαίτιος-  Η α...

Συνελήφθη ένας τεχνίτης για την φωτιά στις 26 Ιουλίου

Ένας άνδρας που κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή της Ζήριας Αχαίας κατά την πρώτη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή την Δευτέρα 26 Ιουλίου και η οποία είχε προλάβει να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική χωρίς να καταστρέψει στρέμματα έκτασης και σπίτια όπως η δεύτερη λίγες μέρες μετά, συνελήφθη από τις αρχές.

 «Πρόκειται για έναν τεχνίτη που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή εκείνη την ημέρα, όχι για τον υπαίτιο της μεγάλης φωτιάς που κατέκαψε την περιοχή διευκρίνισε στο thebest ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας Γιώργος Ντίνος.

Ο ύποπτος για τη φωτιά φέρεται να εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε σπίτι όταν πετάχτηκαν σπίθες και άναψαν πευκοβελόνες που υπήρχαν στο σημείο.

Ο ίδιος υποστήριξε, πως μόλις είδε τις φλόγες φοβήθηκε και επιβιβάστηκε μαζί με τον βοηθό του στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο, καθώς φοβήθηκαν.

Μετά την απολογία του με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ από την πυροσβεστική υπηρεσία του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σε ο,τι αφορά στην καταστροφική φωτιά της Ζήριας ριας ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως ξεκίνησε. Οι μαρτυρίες ωστόσο μιλούν για αναζωπύρωση της φωτιάς της 26ης Ιουλίου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος μιλώντας προ ημερών στο thebest,.gr είχε επισημάνει πως αν το σημείο στο οποίο είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά στις 26 του μήνα φυλασσόταν, δεν θα είχε ξεφύγει η φωτιά πέντε μέρες μετά από εκεί τουλάχιστον μια επαναλαμβάνοντας πως η πυρκαγιά του Σαββάτου στο σημείο, είναι αναζωπύρωση της φωτιάς της Δευτέρας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις