Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κατάσταση συναγερμού η Αχαΐα την Παρασκευή – Ο Δήμος Πατρέων εφιστά την προσοχή

Σε κατάσταση συναγερμού η Αχαΐα την Παρα...

Θα απαγορεύεται για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία οχημάτων &η παραμονή εκδρομέων σε δασικούς δρόμους όπως στον Ομπλό, στον Ιππικό Όμιλο Πλατανιού έως Άνω Καστρίτσι & αλλού

Λόγω κινδύνου κατηγορίας 5 (που σημαίνει Κατάσταση Συναγερμού) για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή της Αχαΐας την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Απαγορεύεται για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε  δασικούς δρόμους στις εξής περιοχές:

•             Τ/Κ Καλλιθέας Από Γήπεδο και άνω  και Από Δεξαμενή και άνω

•             Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)

•             Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)

•             Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.

•             Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Άνω Καστρίτσι.

•             Δρέπανο - Άγιος Γεώργιος - Ανεμοδούρι (Καϊμακά)

Η απαγόρευση ξεκινάει από τις 21.00 μμ έως τις 06.00 πμ

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους».

ΠΡΟΣΟΧΗ κυρίως στα εξής για να αποτρέψουμε την εκδήλωση Πυρκαγιάς:

•             Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

•             Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στο δάσος ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

•             Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

•             Δεν πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε σε κίνηση.

•             Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Θα υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

•             Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε δασικές περιοχές.

•             Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από την βλάστηση που θα γίνει  ξερά χορτάρια και από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

•             Εφόσον αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπουμε την πυρκαγιά.

Επίσης συνίσταται στου πολίτες και κυρίως σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως το κάψιμο χόρτων - κλαδιών και υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, καθώς και η χρήση γεωργικών μηχανημάτων (καταστροφέα) για καθαρισμό οικοπέδων και αγροτικών εκτάσεων.

Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας σε 24ωρη βάση με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου.

*Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.e-patras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις