Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πέδρο Αλμοδόβαρ: «Επιστρέφω στο σύμπαν των γυναικών, στη μητρότητα, στην οικογένεια»

Πέδρο Αλμοδόβαρ: «Επιστρέφω στο σύμπαν τ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο κορυφαίος ισπανός σκηνοθέτης θα «ανοίξει» την κινηματογραφική Μόστρα της Βενετίας 1/9 με πρωταγωνίστρια τη μούσα του Πενέλοπε Κρουζ

Ενθουσιασμένος που θα σηκώσει την αυλαία του  ιστορικού σινε- φεστιβάλ της Βενετίας ο Πέδρο Αλμοδόβαρ με την καινούρια ταινία του «Παράλληλες μητέρες».  Οπως ανακοινώθηκε, οι ημερομηνίες διεξαγωγής της φετινής Μόστρα είναι 1- 11 Σεπτεμβρίου και ο διάσημος ισπανός σκηνοθέτης θα έχει στο πλευρό του τη μούσα του Πενέλοπε Κρουζ, η οποία συμπρωταγωνιστεί μαζί με τις Αϊτιάνα Σάντσεζ Γκιχόν και Μιλένα Σμιτ, αλλά και την αγαπημένη του «τύπισσα» Ρόσι Ντε Πάλμα.

 «Στη Βενετία γεννήθηκα ως σκηνοθέτης το 1983 με τις «Αμαρτωλές Καλόγριες. 38 χρόνια μετά, το φεστιβάλ με προσκαλεί να σηκώσω την αυλαία του. Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά και την τιμή που νιώθω, τι σημαίνει αυτή η πρόσκληση για μένα, χωρίς να φανώ γραφικός. Είμαι ευγνώμων στο φεστιβάλ για αυτή τη διάκριση και ελπίζω να φανώ αντάξιος... Επιστρέφω στο σύμπαν των γυναικών, στην μητρότητα, στην οικογένεια. Η ταινία μιλάει για τη σημασία των προγόνων και των απογόνων, την αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Σαν αφηγητή, οι ατελείς μητέρες με εμπνέουν συχνά. Οι «Παράλληλες Μητέρες» θα είναι ένα δυνατό δράμα. Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω» δήλωσε ο Αλμοδόβαρ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα,  ανέφερε: «Εγώ είμαι αυτός που είμαι ευγνώμων στον Πέδρο Αλμοδόβαρ που μάς κάνει την τιμή να προβάλλουμε την νέα ταινία του ως την επίσημη πρεμιέρα του φεστιβάλ. Μια ταινία που αποτελεί ένα τρυφερό και δυναμικό πορτρέτο γυναικών που περιμένουν να γίνουν μητέρες και οι ζωές τους εγκυμονούν ανατροπές. Μια ταινία που αποτελεί ύμνο στην γυναικεία αλληλεγγύη, το δικαίωμα στην σεξουαλικότητα, την ελευθερία. Μια ταινία που αντανακλά την αλήθεια της, χωρίς φραγμούς και υποκρισία...»

Θυμίζουμε πως ο  Κορεάτης σκηνοθέτης των «Παρασίτων» Μπονγκ Τζουν Χο θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής, ενώ τιμώμενα πρόσωπα για την προσφορά τους στον κινηματογράφο θα είναι η αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View