Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι θα γίνει με το κόστος των rapid test σε ανεμβολίαστους φοιτητές και εκπαιδευτικούς

Τι θα γίνει με το κόστος των rapid test ...

Τι γίνεται αν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει με κορωνοϊό

Η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρύθμιση για την κάλυψη του κόστους των τεστ των φοιτητών ενώ προανήγγειλε ταχύτερες διαδικασίες πρόσληψης και αντικατάστασης για εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν με κορωνοϊό.

«Όλοι μας θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, δια ζώσης, κανονικά. Επίσης όλοι μας θέλουμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, να λειτουργήσουν σε πλαίσιο μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θεωρούμε το εμβόλιο το πιο σημαντικό όπλο κατά αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εισηγούμενη στην Ολομέλεια την τροπολογία που αφορά στους εμβολιασμούς και εργαστηριακούς ελέγχους Covid για τους εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, «προβλέπει το αυτονόητο», δηλαδή προβλέπει πλαίσιο ασφαλούς επιστροφής στα σχολεία, για την εκπαιδευτική κοινότητα, ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο, είτε πλήρως εμβολιασμένοι και αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακά τεστ, προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία, και έτσι να επιτευχθεί ασφαλές περιβάλλον.

Ταχύτερο πλαίσιο προσλήψεων
Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι προβλέπεται και ένα πλαίσιο πολύ πιο γρήγορων προσλήψεων, σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός νοσήσει και χρειαστεί να απουσιάσει. Η διαδικασία θα προχωρήσει από πίνακες που ήδη έχουν καταρτιστεί, ώστε με γρήγορες διαδικασίες να αναπληρώνονται τυχόν κενά.

Η υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι στην τροπολογία έχουν περιληφθεί οι ίδιες προβλέψεις που ισχύουν για τα εκκλησιαστικά σχολεία και για το εκπαιδευτικό προσωπικό των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων της Θράκης. Σχετικά με τα Βακούφ Ρόδου και Κω, είπε ότι η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση κλείνει ένα σημαντικό νομοθετικό κενό, και βασική αρχή είναι η ανάγκη διαφάνειας στην οικονομική λειτουργία των οργανισμών αυτών. Αποσαφηνίζεται η νομική προσωπικότητα των Οργανισμών διαχείρισης, είναι μη κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με κοινωφελή σκοπό και κυρίως τη διατήρηση και λειτουργία των μουσουλμανικών μνημείων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις