Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το φιλμ εποχής με φόντο το Όρεγκον του 1820, "First Cow", από 22/7 στην Ελλάδα

Το φιλμ εποχής με φόντο το Όρεγκον του 1...

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Telluride στο Κολοράντο

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 θα κυκλοφορήσει στους Ελληνικούς κινηματογράφους η ξεχωριστή ταινία «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ σε διανομή της Neo Films.

Η συγκεκριμένη ταινία που επαινέθηκε από το περιοδικό Empire ως μία αρχετυπική ταινία με την υπογραφή της Kelly Reichardt, αργή, υπέροχα φτιαγμένη που απογειώνεται χάρη και στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της, αποτελεί την αθόρυβα συναρπαστική ματιά στην ανδρική φιλία και τους περίεργους ρυθμούς της αγροτικής ζωής μιας εκ των σπουδαιότερων σύγχρονων Αμερικανίδων κινηματογραφιστών.

Μετά την πρεμιέρα που έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride στο Κολοράντο, η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, και διαγωνίστηκε για τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το 2020 στα Βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και ακουγόταν θετικά και για τα Όσκαρ χωρίς να καταφέρει να μπει σε κάποια κατηγορία ως υποψήφια.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κινηματογραφίστρια Κέλι Ράιχαρντ (Wendy & Lucy, Meek’s Cutoff, Night Moves) για μία ακόμη φορά στρέφει το ξεχωριστό και διορατικό βλέμμα της στην Αμερικανική Δύση, ρίχνοντας αυτή τη φορά μια αυθεντική ματιά στη ζωή στις αρχές του 19ου αιώνα, στο Όρεγκον του 1820 και αναμειγνύοντας στοιχεία του σήμερα.

Ένας λιγομίλητος μοναχικός τύπος και επιδέξιος μάγειρας (Τζον Μάγκαρο) ταξιδεύει Δυτικά και γίνεται μέλος μιας ομάδας κυνηγών γούνας στο Όρεγκον, εν τούτοις γίνεται φίλος μόνο με έναν Κινέζο μετανάστη (Οράιον Λι) που τον κυνηγούν κάποιοι Ρώσοι και ο ίδιος αναζητεί κι την τύχη του. Σύντομα, η συνεργασία τους θα οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, η μακροβιότητα της οποίας θα εξαρτηθεί από τη «μυστική» συμμετοχή της μοναδικής αγελάδας ενός πλούσιου Βρετανού γαιοκτήμονα, ρόλο που κάνει ο Toby Jones. Υπό αυτή την απλή προϋπόθεση, η Ρέινχαρντ εξυφαίνει μια ανάκριση των θεμελιωδών δομών της Αμερικής που ανακαλεί στη μνήμη τον παλαιότερο θρίαμβό της (Old Joy) όσον αφορά στην ευαίσθητη απεικόνιση της ανδρικής φιλίας, αλλά ταυτόχρονα ωθείται από ένα συνεχώς αυξανόμενο σασπένς.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας που εξερευνά και τις δραματικές πτυχές της ιστορίας της, είναι κατά πόσο οι δύο ήρωες, ο μάγειρας Cookie και ο Κινέζος μετανάστης King-Lu θα συνεχίσουν να αρμέγουν κρυφά την αγελάδα του γαιοκτήμονα χωρίς εκείνος να το πάρει χαμπάρι, για να φτιάχνουν εκείνοι νόστιμα μπισκότα βουτύρου και να τα πουλούν.

Όπως έγραψε το Empire, Η Κέλι Ράινχαρντ μοιάζει στο στυλ μακριά από αυτό του Τέρενς Μάλικ, υιοθετώντας  έναν «βρώμικο» νατουραλισμό χωρίς πολύ λυρισμό.  

Μετά την πρεμιέρα που έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, η ταινία «First Cow» ταξίδεψε και σε άλλα Φεστιβάλ και το σημαντικότερο μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες του 2020, πολλών κριτικών ενώσεων και κινηματογραφικών περιοδικών. 

Σενάριο: ΤΖΟΝ ΡΕΙΜΟΝΤ, ΚΕΛΙ ΡΕΙΝΧΑΡΝΤ.

Πρωταγωνιστούν ο Τζον Μαγκάρο, ο Orion Lee, ο Τόμπι Τζόουνς και οι Ewen Bremmer, Rene Auberjonois.

Διάρκεια: 122 λεπτά. Από τις 22 Ιουλίου σε επιλεγμένους κινηματογράφους από τη NEO Films σε συνεργασία με τη MUBI και την A24.

Ενδεχομένως το φιλμ να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture