Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μανώλη Μαυρή που βραβεύτηκε στις Κάννες

Σία Αναγνωστοπούλου: Αξίζουν πολλά συγχα...

Πρόκειται για έναν νέο σκηνοθέτη που πειραματίζεται με σύγχρονους τρόπους αφήγησης, με αρκετή εσωτερικότητα και δεμένες γεωμετρίες στα πλάνα του

H βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου προέβη στην εξής δήλωση για την βράβευση της ταινίας μικρού μήκους «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες», του Μανώλη Μαυρή στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών.

“Το βραβείο του Canal+ στην Εβδομάδα Κριτικών του Φεστιβάλ των Καννών για την καλύτερη Μικρού Μήκους ταινία, κέρδισε ο Μανώλης Μαυρής για το «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες».

Πρόκειται για έναν νέο σκηνοθέτη που πειραματίζεται με σύγχρονους τρόπους αφήγησης, με αρκετή εσωτερικότητα και δεμένες γεωμετρίες στα πλάνα του, που παρατηρεί και αφηγείται τις διαφορετικές  «κοινωνικές  κυψέλες» που υπάρχουν γύρω του. Ανήκει σ’ αυτούς τους νέους σκηνοθέτες , που παίρνοντας την σκυτάλη από τις  προηγούμενες γενιές δημιουργών, καταθέτουν με σοβαρότητα σήμερα, πλάι τους, μια φρέσκια δουλειά, ένα πραγματικά «καινούργιο», στη διεθνή κινηματογραφία. Ο Μανώλης Μαυρής αποδεικνύει πως η πολλά υποσχόμενη νέα γενιά Ελλήνων σκηνοθετών, με τη συμμετοχή της σε σημαντικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κινηματογραφική παρέα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μανώλη Μαυρή, όπως και στην ομάδα της ταινίας «Feathers» του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι, χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Nespresso της κριτικής επιτροπής”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture