Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πανελλαδικές 2021, με τη ματιά των υποψηφίων (ΦΩΤΟ)

Οι Πανελλαδικές 2021, με τη ματιά των υπ...

Περιμένοντας τα αποτελέσματα

Παγανιά Μαίρη, 1ο ΓΕΛ

Ο άνεμος δεν ήταν ευνοϊκός για τους φετινούς τελειόφοιτους μαθητές της Γ ' Λυκείου. Υποβληθήκαμε σε μια καταρχήν απαιτητική, περίπλοκη και ψυχοφθόρα διαδικασία, της οποίας τα χαρακτηριστικά εντάθηκαν υπό τις συνθήκες του εγκλεισμού. Σίγουρα υπήρχαν στιγμές απελπισίας, που νιώθαμε παγιδευμένοι στα ίδια μας τα δωμάτια. Ωστόσο, σε έναν τελικό απολογισμό εντοπίζω και θετικά στοιχεία τόσο για τον εγκλεισμό, όσο και για την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Παρότι ο εγκλεισμός εξάντλησε την ψυχική μου δύναμη, μου χάρισε επιπλέον χρόνο για να οργανώσω τα πλάνα μελέτης μου και να τα υλοποιήσω επιτυχώς, ώστε να επωφεληθώ όχι μόνο άμεσα, με μια ασφαλή επίδοση στις εξετάσεις, αλλά και έμμεσα με την απόκτηση τεράστιου όγκου γνώσεων σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Μάλιστα, θα έλεγα ότι αυτό που μου έκανε εντύπωση κατά την προετοιμασία μου ήταν ακριβώς το γεγονός ότι απορρόφησα μέσα σε ένα σχολικό έτος περισσότερες γνώσεις συγκριτικά με εκείνες προηγούμενων ετών, έστω και αν τις προσλάμβανα χρησιμοθηρικά, ίσως και παθητικά, με τον τρόπο, δηλαδή, που μας επιβάλλει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μόσχου Βάλια, 4ο ΓΕΛ

Γενικά η όλη διαδικασία δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο νομίζαμε. Εμείς, το είχαμε μεγαλοποιήσει στο μυαλό μας, από αυτά που είχαμε ακούσει τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν σαν να δίναμε προαγωγικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών το κλίμα μέσα στην τάξη μέχρι να έρθουν τα θέματα ήταν ευχάριστο. Οι επιτηρητές μάς μιλούσαν για διάφορα θέματα προκειμένου να μας ηρεμήσουν. Βέβαια το άγχος από την προηγούμενη μέρα και μέχρι να πάρουμε τα θέματα ήταν μεγάλο και η όλη κατάσταση με την καραντίνα σαφώς επηρέασε πολλούς. Οι μέρες των εξετάσεων περνούσαν  γρήγορα, όλα περιστρέφονταν για μια βδομάδα γύρω από τις πανελλήνιες και το διάβασμα. Εν τέλει η διεξαγωγή των Πανελλαδικών δεν είναι εύκολη εξεταστική διαδικασία αλλά δεν ανήκει και στο πεδίο του μη κατορθωτού. Απλώς απαιτείται ποιοτικό διάβασμα εμπλουτισμένο με τον ανάλογο προγραμματισμό. Η μόνη μας έγνοια ήταν να πάμε και να γράψουμε καλά!

Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, ΓΕΛ Παραλίας

Αναντίρρητα ήταν μια δύσκολη σχολική χρονιά, ειδικά για την Γ' λυκείου,  εξαιτίας του κορωνοϊού, της καραντίνας και των συνεχόμενων διαδικτυακών μαθημάτων που για πρώτη φορά διήρκεσαν τόσο πολύ. Η απώλεια κοινωνικής επαφής με τους συμμαθητές και τους καθηγητές, η δυσκολία στη διδασκαλία αλλά και στην απόδοσή μας, απόρροια της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, χαρακτήρισε την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώσαμε. Η κατάσταση αυτή μας επηρέασε όλους σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, παρέμεινα προσηλωμένος στο στόχο μου και με συνέπεια ακολούθησα το πρόγραμμά μου μέχρι το τέλος, για να καταφέρω το στόχο μου.

Τερλέση Μαριλένα, 4ο ΓΕΛ

Ως απόφοιτη λυκείου πια και έχοντας ολοκληρώσει τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα έλεγα ότι όλη η διαδικασία ήταν μια προπόνηση, ένας αγώνας δρόμου με αντίπαλο τον εαυτό μου. Ο εγκλεισμός, σε συνάρτηση με την συνέπεια που έπρεπε να δείξω στον προγραμματισμό του διαβάσματός μου, έκανε ακόμα πιο δύσκολη την φετινή μου προσπάθεια. Ένας ατέρμων κύκλος προσωπικών αμφιβολιών: «Αποδίδω όπως πρέπει;», «Μπορώ και άλλο;»… Το τέλος της χρονιάς έμοιαζε όνειρο. Σκέψεις για καλοκαιρινές διακοπές και στιγμές χαλάρωσης ήταν σίγουρα η κινητήρια δύναμη για τις απαιτητικές μέρες. Η διαδικασία των Πανελληνίων ήταν ψυχοφθόρα και πιεστική. Ίσως γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και ίσως αυτό να είναι το επίπονο. Η αρχή μιας γνωριμίας. Η γνωριμία με τον εαυτό μας, τα όριά μας, τα όνειρά μας!

 

Φραγκόπουλος Θάνος, 6ο ΓΕΛ

Οι Πανελλήνιες του 2020-2021 ήταν μια δύσκολη εμπειρία καθώς το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων, κατά την περίοδο της προετοιμασίας, έγιναν διαδικτυακά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν η χαλάρωση καθώς ο υπολογιστής, ψυχρός και «άχρωμος», δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ατμόσφαιρα της αίθουσας και τη «ζωντανή» παρουσία διδασκόντων και διδασκομένων. Όσοι κατάφεραν και προετοιμάστηκαν υπομονετικά και πειθαρχημένα θα είναι οι κερδισμένοι των φετινών πανελλαδικών.

Αμπατζή Αλεξάνδρα, 2ο ΓΕΛ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι διαχρονικά μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία την οποία καλούμαστε να περάσουμε ως μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να εισαχθούμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας. Φέτος η προετοιμασία γι’  αυτές είχε μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αφού υπήρχε και η παράμετρος της πανδημίας. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσλειτουργίες της τηλεκπαίδευσης, η οποία στην πράξη αποδείχτηκε αναποτελεσματική και πολύ κουραστική. Αν και είμαι ένα άτομο εξοικειωμένο με το διαδίκτυο, προσωπικά δυσκολεύτηκα κάτω από αυτές τις συνθήκες να συγκεντρωθώ στο διάβασμά μου. Οι πανελλήνιες θα έλεγα ότι ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά σίγουρα δεν θα την επαναλάμβανα κάτω από ανάλογες συνθήκες.

Ροδίτη Μαριάννα, 12ο ΓΕΛ

Η φετινή χρονιά ήταν χωρίς αμφιβολία περιπετειώδης, ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Τα σχολεία μας παρέμειναν κλειστά για 32 ολόκληρες εβδομάδες εξαιτίας του COVID-19. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η άμεση επαφή με καθηγητές και φίλους. Η ρουτίνα μας ήταν κουραστική καθώς ήμασταν διαρκώς μπροστά από τους υπολογιστές - τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα - λόγω μαθημάτων. Η υπομονή προπάντων, η επιμονή και η θέληση για να πετύχουμε το στόχο μας θεωρώ πως ήταν το κλειδί για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις