Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Συγκίνηση και νοσταλγία: Σαν σήμερα 29 Ιουνίου είχε ξεκινήσει πριν 40 χρόνια το Φεστιβάλ Πάτρας

Συγκίνηση και νοσταλγία: Σαν σήμερα 29 Ι...

Με πρώτη εκδήλωση, την παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου της Ρουμανίας - Για φέτος το 40ο Φεστιβάλ Πάτρας 2021 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος θα ξεκινήσει την 3η εβδομάδα του Αυγούστου

Συγκίνηση αλλά και αισθήματα θαυμασμού και νοσταλγίας δημιούργησε η ανάρτηση του Ανδρέα Α. Ανδριόπουλου στη σελίδα του στο facebook που θύμισε πως σαν σήμερα, την Δευτέρα 29-6-1981, πριν ακριβώς 40 ολόκληρα χρόνια είχε ξεκινήσει το φημισμένο Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – ΟΚΠΕ. Το Εθνικό Μπαλέτο της Ρουμανίας ήταν αυτό που άνοιξε τις πύλες των 21 συνολικά εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Πάτρας.

Σήμερα 40 χρόνια και 1100 εκδηλώσεις μετά συνεχίζουμε να υλοποιούμε το όραμα μας βασισμένοι στην αγάπη σας.

Η σκέψη μας ταξιδεύει σε αυτούς που το οραματίστηκαν, το υλοποίησαν, μαζί με  συνεργάτες, ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές εκδηλώσεων που μας κοιτάζουν από εκεί ψηλά, καθώς και σε εσάς που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει με συγκίνηση ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, γιος του αείμνηστου Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου που οραματίστηκε και δημιούργησε το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, μία διοργάνωση που έγινε θεσμός, που έφερνε στους πατρινούς κάθε χρόνο αξιόλογες παραστάσεις αλλά και μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις ενώ το Εθνικό Θέατρο εμπιστευόταν και ερχόταν μόνο στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ του Πατρινού «ιμπρεσάριου» Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου.

Εκείνο το πρώτο καλοκαίρι του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ, είχαν έρθει μεταξύ άλλων ο θίασος του Δημήτρη Μυράτ αλλά και η θρυλική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού με την Μαίρη Αρώνη, ο θίασος της Έλσας Βεργή, ο θίασος της Έλλης Βοζικιάδου αλλά και το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου και μπαλέτα και ορχήστρες από την Κρακοβία, την Βουδαπέστη, την Ισπανία, τη Γαλλία αλλά και τις Φιλιππίνες.

Όσο για το φετινό καλοκαίρι, ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος μας πληροφορεί ότι «οι φετινές εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας 2021 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος αρχίζουν την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, θα γίνουν στον φυσικό τους χώρο το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, περιλαμβάνουν έως τώρα 5 παραστάσεις ενώ η ακριβής μορφή του προγράμματος θα ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture