Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο Φεστιβάλ Καννών θα δοθεί τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Μάρκο Μπελόκιο

Στο Φεστιβάλ Καννών θα δοθεί τιμητικός Χ...

Θα παρουσιαστεί & η καινούρια ταινία του αειθαλούς Ιταλού δημιουργού με τίτλο «Marx Can Wait» - Το προηγούμενο φιλμ του «Ο Προδότης» προβλήθηκε στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Διεθνές Φεστιβάλ Καννών, η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Τζόντι Φόστερ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της τελετής έναρξης της φετινής διοργάνωσης που πραγματοποιείται με καθυστέρηση λόγω του covid 19, από 6 έως 17 Ιουλίου 2021. Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ των Καννών στη διάσημη Κρουαζέτ, θα τιμηθεί ο σκηνοθέτης Μάρκο Μπελόκιο, ένας από τους σπουδαίους δημιουργούς του ιταλικού σινεμά που είχε μάλιστα βρεθεί πρόσφατα και πάλι στο Φεστιβάλ με τον «Προδότη». Τον «Προδότη» πρόβαλλε την περασμένη εβδομάδα ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος του Δήμου Πατρέων.

Αυτή τη φορά, ο Μπελόκιο όπως γράφει το flix.gr, θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ το «Marx Can Wait», ένα απόλυτα προσωπικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί την ιστορία του αδελφού του, ο οποίος αυτοκτόνησε στα 29 του χρόνια, ένα γεγονός που ο σκηνοθέτης δεν ξεπέρασε ποτέ. Προσπαθώντας να κατανοήσει τους λόγους αυτής της πράξης που συγκλόνισε τον ίδιο και την οικογένειά του και που αποτέλεσε πηγή ενοχής αλλά και έμπνευσης, ο Μπελόκιο εξερευνά την μνήμη και την φιγούρα του αδελφού του που με τον τρόπο της στοιχειώνει πάντα το σινεμά του.

Από την πρώτη του ταινία «Γροθιές στην Τσέπη», μέχρι σήμερα στα 81 του χρόνια, ο Μάρκο Μπελόκιο παραμένει μια από τις ξεχωριστές φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά κι όπως τον περιγράφει ο Τιερί Φρεμό, «είναι ένας σκηνοθέτης, ένας δημιουργός και συνάμα ένας ποιητής».

O «Προδότης» αποτέλεσε μια από τις καλύτερες ταινίες της πλούσιας φιλμογραφίας του, αλλά και μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ για τη Μαφία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture