Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μετά την Πλαζ ο "Προδότης" του Μπελόκιο θα προβληθεί στο κάστρο Σαραβαλίου

Μετά την Πλαζ ο "Προδότης" του...

Με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 20/6/2021 στις 21.30 στο πλαίσιο του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου

Η Ιταλική κινηματογραφική παραγωγή «Ο Προδότης» του σπουδαίου σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο ολοκληρώνει στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουνίου 2021, τον «κύκλο» των προβολών του στο Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο, κάνοντας «στάση» στο χώρο του κάστρου Σαραβαλίου.

Ο Μπελόκιο μέσα από την σκηνοθετική του ματιά για μία ακόμα φορά προσεγγίζει την Ιταλική πραγματικότητα . Ο κεντρικός του ήρωας (Τομάζο Μπουσέτα), εξελίσσεται από ένας φτωχός Σικελός, σε αρχηγό μαφιόζικης οικογένειας του Παλέρμο με το παρατσούκλι «το αφεντικό των δύο κόσμων.

Τα πάντα «στραβώνουν» όταν αναζητά καταφύγιο στη Βραζιλία, καθώς το ξεκαθάρισμα λογαριασμών έχει ξεκληρίσει όλους τους συμμάχους που είχε. Μετά τη σύλληψή του από τη βραζιλιάνικη αστυνομία και την έκδοσή του στην Ιταλία, ο Μπουσέτα  κανονίζει συνάντηση με τον δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε και αποκηρύσσει τους όρκους πίστης προς την Κόζα Νόστρα. Είναι πλέον ένας προδότης...

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου έδωσαν το παρών στο χώρο του πρώην κάμπινγκ ΕΟΤ στην Πλαζ στην Αγυιά, το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2021 όπου έγινε η δεύτερη προβολή της ταινίας «Ο Προδότης» του Μάρκο Μπελόκιο με τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο. Την ταινία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός προχώρησε στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού μέσα από το οποίο, οι θεατές ενημερώνονται για το πρόγραμμα των επόμενων προβολών και το θέμα που πραγματεύεται κάθε ταινία από αυτές που θα ακολουθήσουν. Το υλικό προβάλλεται πριν την έναρξη της ταινίας.

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος (ελεύθερη) στο χώρο θα γίνεται από τις 8 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

Στην ταινία του Marco Bellocchio που σημειωτέον είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών, παίζουν και οι Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Μαρία Φερνάντα Κάντιντο, Λουίτζι Λο Κάσο, Φάουστο Ρούσο Αλέσι.

*Στο μεταξύ η επόμενη ταινία που θα προβληθεί στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο είναι το «Ψάχνοντας τον Sugarman» σε σκηνοθεσία Μαλίκ Μπεντζελούλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture