Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ο συγγραφέας Harry Turtledove μας συστήνει τον Βασίλειο Αργυρό, μία βυζαντινή εκδοχή του πράκτορα 007!

Ο συγγραφέας Harry Turtledove μας συστήν...

Στο βιβλίο «Πράκτορας του Βυζαντίου» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis - Επίσης μόλις βγήκε το «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους», συνέχεια της πολυδιάστατης σειράς "Outlander"

Δύο νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες έχουμε από τις Εκδόσεις Anubis.

Κατ’ αρχήν συστήνουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τον κορυφαίο συγγραφέα εναλλακτικής ιστορίας Harry Turtledove με το βιβλίο «Πράκτορας του Βυζαντίου» και πρωταγωνιστή τον Βασίλειο Αργυρό, μία βυζαντινή εκδοχή του πράκτορα 007.

Επίσης συνεχίζουν το εκδοτικό πρόγραμμα των βιβλίων «Outlander» της Diana Gabaldon με την κυκλοφορία του δέκατου (10ου) βιβλίου της σειράς με τίτλο «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους», το οποίο και ολοκληρώνει την ελληνική μετάφραση του πέμπτου βιβλίου της αμερικανικής έκδοσης «The Fiery Cross».

«Πράκτορας του Βυζαντίου»

Σε μια εναλλακτική εκδοχή της Ιστορίας, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία εδραιώνει την κυριαρχία της σ’ ολόκληρο τον γνωστό κόσμο…

Ο Βασίλειος Αργυρός, πιστός στρατιώτης και πολυμήχανος πράκτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ζει στις αρχές του 14ου αιώνα σε έναν εναλλακτικό κόσμο, όπου το Ισλάμ δεν υπήρξε ποτέ.

Απαλλαγμένη από τον κίνδυνο στα ανατολικά της σύνορα, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία επικεντρώνεται στη Δυτική Ευρώπη, ανακτώντας με την πάροδο των αιώνων την Ισπανία από τους Βησιγότθους, την Ιταλία από τους Λομβαρδούς και το μεγαλύτερο μέρος των νότιων ακτών της Γαλλίας από τους Φράγκους. Για τα βασίλεια της Ευρώπης που διατηρούν την ανεξαρτησία τους, η Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα του πολιτισμένου κόσμου και κοιτίδα της επιστήμης και των τεχνών, εμπνέει τόσο τον θαυμασμό όσο και τον φόβο.

Στα ανατολικά, η Περσία παραμένει η άλλη μεγάλη παγκόσμια δύναμη δυτικά της Κίνας. Μερικές φορές, οι δύο αυτοκρατορίες συγκρούονται ανοιχτά – συνήθως, όμως, επιστρατεύουν αδίστακτους κατασκόπους για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγώνα για την παγκόσμια κυριαρχία. Όπως, όμως, μαθαίνει σύντομα ο Βασίλειος Αργυρός, κανένας κόσμος δε διαρκεί για πάντα...

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν…;

Ο κορυφαίος συγγραφέας εναλλακτικής ιστορίας υπογράφει, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου,  μια συναρπαστική αφήγηση δίνοντας ζωή σ’ έναν κόσμο που θα μπορούσε να υπάρξει.

Έγραψαν για το μυθιστόρημα «Πράκτορας του Βυζαντίου»:

«Ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, με το χάρισμα να βρίσκει τρόπους να παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ιδέα μέσα από δυνατούς, αληθοφανείς χαρακτήρες.» – Orson Scott Card

«Αυτές οι ευφυέστατες, πολυδιάστατες ιστορίες φέρνουν μνήμες του L. Sprague de Camp, του πατέρα της ιστορικής επιστημονικής φαντασίας.» – Publishers Weekly.

*Ο Harry Turtledove είναι Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής και ιστορικής φαντασίας. Το Publishers Weekly τον έχει αποκαλέσει «άρχοντα της εναλλακτικής ιστορίας» κι είναι ευρέως γνωστός για τη δουλειά του σε αυτό το είδος. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του είναι τα μυθιστορήματα των σειρών «World War» και «Colonization», τα «The Guns of the South», και τα βιβλία της τριλογίας «The Great War». Έχει τιμηθεί με το βραβείο Hugo, το Sidewise για διηγήματα εναλλακτικής ιστορίας, καθώς και το βραβείο Prometheus. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, όπου πήρε το διδακτορικό του στη Βυζαντινή Ιστορία. Ο Turtledove είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα μυθιστορημάτων μυστηρίου Laura Frankos και έχουν αποκτήσει τρεις κόρες. Μένει με την οικογένειά του στη νότια Καλιφόρνια.

«Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους»

Δύο οικογένειες στο μεταίχμιο παρόντος και μέλλοντος…

Άνοιξη 1771. Μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στο γάμο της Τζοκάστα, ο Τζέιμι Φρέιζερ καλείται να συγκροτήσει ξανά την πολιτοφυλακή του, φεύγοντας από το Ρίβερ Ραν με νέες εντολές. Στις περιπέτειες που θα ακολουθήσουν, η ζωή του θα κινδυνέψει – πράγμα που, ωστόσο, θα βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Ρότζερ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα οδηγήσει τον πατέρα και τον σύζυγο της Μπριάννα να αναζητήσουν ενωμένοι τον άνθρωπο που της προκαλεί εφιάλτες και να γυρέψουν εκδίκηση. Παράλληλα, με την Κλαιρ να προειδοποιεί για τον επερχόμενο πόλεμο, το ζεύγος Μακένζι αναρωτιέται μήπως το καλύτερο σχέδιο δράσης είναι τελικά η επιστροφή στο μέλλον – μαζί με τον μικρό Τζέμι αυτή τη φορά…

Η συνέχεια μιας πολυδιάστατης σειράς, που απέσπασε διθυραμβικές  κριτικές και ενθουσίασε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το εκδοτικό φαινόμενο των βιβλίων Outlander της Diana Gabaldon που ενέπνευσε την ομώνυμη τηλεοπτική υπερπαραγωγή του καλωδιακού δικτύου FX, συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία του και στη χώρα μας με την κυκλοφορία του δέκατου βιβλίου της σειράς με τίτλο «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους», το οποίο και ολοκληρώνει όπως προείπαμε, την ελληνική μετάφραση του πέμπτου βιβλίου της αμερικανικής έκδοσης «The Fiery Cross».

Έγραψαν για το μυθιστόρημα «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους»:

«Μια μεγαλειώδης περιπέτεια γραμμένη σε καμβά που αγγίζει την καρδιά, ζυγίζει την ψυχή και μετρά το ανθρώπινο πνεύμα διασχίζοντας τους αιώνες.» – CNN.

Το βιβλίο έχει 872 σελίδες και η μετάφραση είναι της Ειρήνης Παϊδούση.

Τα 2 αυτά νέα βιβλία των εκδόσεων Anubis κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στην Πάτρα.

*Τα πρώτα εννέα βιβλία της δημοφιλούς σειράς Outlander κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Anubis, είναι τα εξής:

1.            «Σάσεναχ, η Ξένη», σε μετάφραση Ειρήνης Παϊδούση

2.            «Σε Ξένο Χρόνο», σε μετάφραση Ειρήνης Παϊδούση

3.            «Παγιδευμένη στο Χρόνο», σε μετάφραση Παρασκευής Αυγουστίνου

4.            «Οι Φλόγες της Εξέγερσης», σε μετάφραση Παρασκευής Αυγουστίνου

5.            «Στη Δίνη των Αιώνων», σε μετάφραση Ιωάννας Ζαπάντη

6.            «Σε Ξένες Ακτές», σε μετάφραση Γιάννη Βοζίκη

7.            «Τα Τύμπανα του Φθινοπώρου», σε μετάφραση Διονυσίας Στεφανοπούλου

8.            «Στο Σταυροδρόμι των Αιώνων», σε μετάφραση Ιωάννας Γεωργοπούλου

9.            «O Φλεγόμενος Σταυρός», σε μετάφραση Ειρήνης Παϊδούση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture