Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 η κρίσιμη συνεδρίαση στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 η κρίσιμη συ...

Για την επιλογή του προσώπου που θα καλύψει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου

Τελικά την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στις 3 το μεσημέρι ορίστηκε η κρίσιμη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας με βασικό θέμα συζήτησης την επιλογή του προσώπου για την κάλυψη της κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν ενημερωθεί για τη μέρα και ώρα της συνεδρίασης που μάλιστα θα γίνει δια ζώσης στα γραφεία του θεάτρου, ωστόσο μία ιδιαιτερότητα είναι το γεγονός πως η εισήγηση του προέδρου του συμβουλίου και υπεύθυνου του σχήματος Άρμα Θέσπιδος, Πέτρου Βάη θα ανακοινωθεί και γνωστοποιηθεί εκείνη τη στιγμή, στη συνεδρίαση και δεν θα έχει σταλεί από πριν στα μέλη. Στην εισήγηση του ο κ. Βάης προφανώς θα αναφέρει το πρόσωπο ή πρόσωπα που προκρίνει η Δημοτική αρχή που έχει και την πλειοψηφία στο συμβούλιο (5 μέλη) για την κάλυψη της θέσης.

Να θυμίσουμε πως αφότου επιλεγεί και ψηφιστεί το πρόσωπο, η σχετική απόφαση θα σταλεί αρμοδίως στο Υπουργείο Πολιτισμού για την επικύρωση της έτσι ώστε έως την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, ο νέος/α καλλιτεχνικός διευθυντής/διευθύντρια να έρθει στην Πάτρα και να ξεκινήσει το έργο του/της.

Αν και τις τελευταίες εβδομάδες για το θέμα μάλλον επικράτησε μία παράξενη σιγή ιχθύος, ωστόσο σε πολλά καλλιτεχνικά πηγαδάκια και όχι μόνο συζητιούνται ποια 4-5 πρόσωπα συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν τη θέση.

Να προσθέσουμε πως το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο για τη θέση με τις υποψηφιότητες να φτάνουν στον αριθμό ρεκόρ των 29!

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έντονη είναι η ανησυχία μελών του ΔΣ που εκπροσωπούν δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως η παλαίμαχη και καλή γνώστρια του θεάτρου Μαριάννα Σταματιάδου ότι πιθανόν η επιλογή της Δημοτικής αρχής Πελετίδη να έχει για άλλη μία φορά περισσότερο κομματικά κριτήρια και λιγότερο καλλιτεχνικά εχέγγυα. Τα τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ που προέρχονται από τις άλλες παρατάξεις είναι οι Γιάννα Ροϊλού, Μαριάννα Σταματιάδου, Τασία Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου και ο Θεόδωρος Ντρίνιας.

*Την επομένη του ΔΣ, στις 24/6 στις 21.30 ως γνωστό κάνει πρεμιέρα στην έναρξη του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στο Αρχαίο Ωδείο η νέα παράσταση από το Άρμα Θέσπιδος "Ελευθερία, ο Ύμνος των Ελλήνων" που είναι εμπνευσμένη από την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture