Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Οριστικά 29 οι υποψηφιότητες στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- Στους διεκδικητές και ο Γεράσιμος Γεννατάς

Οριστικά 29 οι υποψηφιότητες στο ΔΗΠΕΘΕ ...

Στους υποψήφιους και οι Άγγελος Μπούρας, Αστέριος Πετέκης και Κ. Γιαννακόπουλος - Στις 27/3 τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Εν μέσω πανδημίας του covid-19 και δυστυχώς με κλειστά τα θέατρα από τον περασμένο Νοέμβριο, θα τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που είναι στις 27 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης μιλώντας στο thebest.gr, ανέφερε ότι «πράγματι ήταν μία δύσκολη χρονιά για το θέατρο λόγω της κατάστασης με τον covid-19 αλλά και γιατί άνοιξε η αυλαία των παρασκηνίων φανερώνοντας κάτι σάπιο.

Το θέατρο στηρίζεται στους εργάτες της τέχνης, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες και όλους τους συνεργάτες και φυσικά στηρίζεται στην αγάπη του κόσμου. Θεωρώ ότι το θέατρο δεν έχει κανένα κίνδυνο και θα ξανανοίξει δυναμικά κάνοντας ένα άλμα προς τα έξω και προς τα πάνω και θα είμαστε όλοι εδώ να το στηρίξουμε».

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε ο κ. Βάης, προχωρά η διαδικασία της επιλογής του προσώπου για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που είναι κενή από πέρυσι, τις 31 Μαΐου.

Συνολικά οι υποψήφιοι για τη θέση είναι 29 και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο αριθμός των αιτήσεων, όπως ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Βάης, «τιμά το θέατρο και μας δίνει μεγάλη ευθύνη για μία προσεκτική επιλογή».

Στο μεταξύ ανάμεσα στα ονόματα καλλιτεχνών που κατέθεσαν υποψηφιότητα, εκτός απ’ όσα ήδη έχουν γίνει γνωστά και έχουν γραφτεί όπως οι Νικολέττα Βλαβιανού, ο Φίλιππος Σοφιανός, ο Σπύρος Κουβαρδάς, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, είναι και ο Γεράσιμος Γεννατάς που είχε παλιότερα παίξει στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» ενώ συνεργάστηκε και πιο πρόσφατα, το 2019 στην μουσική παράσταση «Οι Τόποι είναι Ήχοι», ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος που είχε παίξει και στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ, «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά, σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου το 2019, και ο Αστέριος Πελτέκης, ηθοποιός που έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ ενώ τα Χριστούγεννα του 2019 είχε συγκινήσει το πανελλήνιο υποδυόμενος έναν ναυτικό σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας παιχνιδιών.

Τέλος μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι και ο Άγγελος Μπούρας, ο οποίος είχε επίσης συνεργαστεί παλαιότερα με το ΔΗΠΕΘΕ, στην παράσταση «Όπερα της πεντάρας» σε διασκευή - σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο το 2006 και στον «Ήχο του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη το 2001 που είχε σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Γκόνης και είχε παιχθεί στο Επίκεντρο της Πάτρας.

Όσο για την διαδικασία, ήδη οι φάκελοι όλων των υποψηφίων έχουν ανοιχτεί και «σκαναριστεί» με πρωτοβουλία του κ. Βάη ενώ στη συνέχεια τα 9 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου θα κληθούν να διαβάσουν και να εξετάσουν ένας ένας χωριστά τον κάθε φάκελο (σε περίπτωση που κάποιος λόγω της κατάστασης δεν θα μπορέσει να πάει δια ζώσης στο θέατρο θα του σταλεί το υλικό ηλεκτρονικά). Μόλις ολοκληρωθεί κι αυτή η φάση, θα κληθούν οι υποψήφιοι για τη θέση, σε ακρόαση, κάτι που επίσης θα γίνει είτε δια ζώσης αν το επιτρέψουν οι συνθήκες είτε online ενώ θ’ ακολουθήσει συνεδρίαση του ΔΣ για να ληφθεί η σχετική απόφαση.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture