Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Περιζήτητο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- Πάνω από 25 αιτήσεις για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Περιζήτητο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- Πάνω από 25...

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους υποψήφιους είναι γνωστοί ηθοποιοί όπως η Νικολέτα Βλαβιανού, ο Φίλιππος Σοφιανός και ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Έληξε η προθεσμία για την αποστολή φακέλων ενδιαφέροντος για την κενή θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και πλέον οι ιθύνοντες του Θεάτρου βρίσκονται στη φάση να αναμένουν ενδεχομένως κάποιους φακέλους που θα φτάσουν με καθυστέρηση αλλά που θα έχουν σφραγίδα αποστολής την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021  ενώ στη συνέχεια πρόκειται να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι και θα αρχίσει η διαδικασία της ακρόασης (συνέντευξης) των υποψηφίων που λόγω των συνθηκών της πανδημίας θα γίνει προφανώς ψηφιακά. Το ενδιαφέρον ήταν τελικά μεγάλο, εξάλλου το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με μία πορεία 31 και πλέον χρόνων και με σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών να έχουν περάσει από το «τιμόνι» του, από τη Μάγια Λυμπεροπούλου έως τους Γιάννη Βόγλη, Λυδία Κονιόρδου και Κώστα Καζάκο, μεταξύ άλλων, αποτελεί έναν «μαγνήτη» και ουσιαστικά αποτελεί το 3ο τη τάξει, Θέατρο της χώρας μετά το Εθνικό και το Κρατικό Βορείου Ελλάδος.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάποια ονόματα που ενδιαφέρθηκαν και έστειλαν την αίτηση και το βιογραφικό τους και ανάμεσα τους σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, είναι και μία γνωστή ηθοποιός, η Νικολέτα Βλαβιανού, η οποία είναι αγαπητή στο ευρύ κοινό, έχοντας συμμετάσχει σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως τις «Χαϊ-Ροκ», «Η Πολυκατοικία», κ.α.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ένα ακόμα γνωστό όνομα ηθοποιού που έστειλε φάκελο υποψηφιότητας είναι και ο πρωταγωνιστής Φίλιππος Σοφιανός, ο οποίος μάλιστα είχε παίξει στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά που είχε ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» τα Χριστούγεννα του 2018 και παρουσιάστηκε έως και τον Φεβρουάριο του 2019. Στην παράσταση σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου τον κεντρικό ρόλο είχε ερμηνεύσει η Αντιγόνη Κουλουκάκου.

Για την κενή θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας υπήρξε όπως φαίνεται από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί, ενδιαφέρον από πολλούς ηθοποιούς, γεγονός που φανερώνει και τις δυσκολίες που περνούν οι καλλιτέχνες τον τελευταίο χρόνο με τα κλειστά θέατρα λόγω της πανδημίας. Επίσης και Αχαιοί καλλιτέχνες κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας όπως ο Ανδρέας Θανασούλας Ο Ανδρέας Θανασούλας που έχει γεννηθεί στη Βάρδα Ηλείας και ζει στην Πάτρα, και ο Σπύρος Κουβαρδάς με αξιόλογη παρουσία σε παραστάσεις στη θεατρική σκηνή της «Πολιτείας» στην Ακτή Δυμαίων όταν λειτουργούσε, και αλλού.

Οι Ανδρέας Θανασούλας και Σπύρος Κουβαρδάς έχουν παίξει και σε παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως στη «Ζωή του Γαλιλαίου» (τέλος του 2015) σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου. Ο κ. Κουβαρδάς έχει πάρει μέρος και στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα –Η Πηγή των Αμνών του Λόπε Δε Βέγκα σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη που ανέβηκε στα τέλη Νοεμβρίου του 2017 και πρωταγωνιστούσε ο Τάκης Χρυσικάκος. Ο Σπύρος Κουβαρδάς έχει κάνει αίτηση για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και σε παλαιότερη προκήρυξη της θέσης.

Στους Αχαιούς και ο Αιγιώτης ηθοποιός Γιώργος Ρούφας, ο οποίος το 2014 είχε συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην παράσταση «Online (Patranormal activity) όπου είχε υπογράψει την σκηνοθεσία, την σύνθεση & την επιλογή των κειμένων ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως σε εκείνη την παράσταση είχε συμμετάσχει μαζί με τον Γιώργο Ρούφας και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος από το Μίραλι Αχαΐας που πλέον είναι ευρύτατα γνωστός χάρη στο σήριαλ «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1.

Τέλος ανάμεσα στα ονόματα καλλιτεχνών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και κατέθεσαν αίτηση για την κάλυψη της κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι και ο ηθοποιός Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ιδιαίτερα γνωστός από το τηλεοπτικό σήριαλ "Καρυωτάκης", ο οποίος επίσης έχει δουλέψει παλιότερα με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως το 2001 στην παράσταση «Ο εχθρός του ποιητή» του Γιώργου Χειμωνά σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Μάγιας Λυμπεροπούλου και μουσική του αξέχαστου Θάνου Μικρούτσικου.

Αναμένεται μόλις ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα του συνόλου των καλλιτεχνών που επιθυμούν να διεκδικήσουν και να αναλάβουν τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ο τελευταίος καλλιτεχνικός διευθυντής έως τον περασμένο Μάιο ήταν ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture