Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάνω από 10 υποψήφιοι για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Πάνω από 10 υποψήφιοι για την θέση του κ...

Λήγει η προθεσμία την Παρασκευή 12 Μαρτίου

Έχει κυλήσει πάνω από ένας μήνας από την προκήρυξη της κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και όπως μαθαίνουμε το ενδιαφέρον από πλευράς αιτήσεων είναι μεγάλο με τις αιτήσεις που έχουν ήδη αποσταλεί να φτάνουν τις δέκα. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα αναμένουν και την ερχόμενη εβδομάδα για τυχόν φακέλους που θα φτάσουν ταχυδρομικά αλλά που θα έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου την 12η Μαρτίου 2021. Παραδοσιακά τις τελευταίες μέρες κάθε τέτοιας σημαντικής καλλιτεχνικής προκήρυξης είθισται να υπάρχουν αποστολές αιτήσεων ενώ μόλις ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των φακέλων θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση τους από το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου ενώ θα δοθούν και τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση στη δημοσιότητα. 

Ονόματα ανθρώπων του θεάτρου που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης ακούγονται αυτό το διάστημα ωστόσο θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποστολής των φακέλων και του ανοίγματος τους για να γίνει και η σχετική ανακοίνωση.

Το κείμενο της προκήρυξης αναφέρεται στην «σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας και της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που εδρεύουν στην Πάτρα επί της οδού Όθωνος Αμαλίας 6, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: “Λειτουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας και της Δραματικής Σχολής”, συνολικής διάρκειας δύο ετών με δυνατότητα παράτασης της θητείας για ένα έτος».

Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα από την 1/7/2021 ενώ η οικονομική σύμβαση που θα υπογραφεί θα περιλαμβάνει:

Α. Μηνιαίο μικτό ποσό με βάση τις διατάξεις του ν. 4354/2015 περί Ενιαίου Μισθολογίου.

Β. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δύναται να του αναθέσει επί πλέον με αμοιβή τη σκηνοθεσία ή μετάφραση ή συγγραφή ενός θεατρικού έργου κατ’ έτος, μέχρι του ποσού των 10.000 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Γ. Διαμονή στην Πάτρα με τον τρόπο που θα συμφωνήσουν τα δύο μέρη.

Ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (έως & τον περασμένο Μάιο) ήταν ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης.

Στο μεταξύ η βαριά σκιά του covid-19 και το γεγονός ότι οι θεατρικές αίθουσες παραμένουν κλειστές από τις 7 Νοεμβρίου 2020, έχουν αλλάξει και τα πλάνα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την παράσταση που είχε ανακοινωθεί, «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις να οδεύει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr για μετά τον Σεπτέμβριο του 2021. Πάντως αναμένεται το προσεχές διάστημα να ανέβουν από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κάποια Θεατρικά αναλόγια με την προοπτική παρουσίασης τους online στο διαδίκτυο και ενδεχομένως στη συνέχεια και δια ζώσης όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.  

Τόσο το θέμα των Θεατρικών Αναλογίων όσο και οι υποψηφιότητες που συνολικά θα κατατεθούν για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, θα αποτελέσουν και την ατζέντα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου πρόεδρος είναι ο κ. Πέτρος Βάης.

Τέλος, το επιτυχημένο και ευέλικτο σχήμα «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά την περσινή «Γκόλφω» σχεδιάζει να ανεβάσει την παράσταση «Ωδή στην Ελευθερία», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Χρήστου Στρέπκου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture