Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θ’ ανεβάσει την παράσταση «Ωδή στην Ελευθερία»

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θ’ ανεβάσει την παράστα...

Με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης – Η παράσταση σε σκηνοθεσία και κείμενο του Χρήστου Στρέπκου θ’ ανέβει από το "Άρμα Θέσπιδος"

Παράσταση εμπνευσμένη από την επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821 θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα το επιτυχημένο και ευέλικτο σχήμα «Άρμα Θέσπιδος» μετά την περσινή «Γκόλφω» πρόκειται να ανεβάσει την παράσταση «Ωδή στην Ελευθερία», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Χρήστου Στρέπκου.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ και υπεύθυνος του σχήματος Άρμα Θέσπιδος, Πέτρος Βάης ανέφερε πως το στόρι είναι σχεδόν έτοιμο και στόχος είναι να ξεκινήσουν σύντομα τόσο η επιλογή των υπόλοιπων συντελεστών όσο και οι πρόβες της παράστασης ώστε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να παρουσιαστεί η παράσταση. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βάης, «απ’ ότι φαίνεται σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε τις πρόβες, άλλωστε, υπάρχει και το καλοκαίρι, και η παράσταση θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ή και να γίνει μία περιοδεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια ενώ στόχος μας είναι το ερχόμενο φθινόπωρο να παρουσιαστεί και στα σχολεία και ιδιαίτερα στα λύκεια».

Η σχετική πρόταση έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τίτλος της όπως προείπαμε, είναι «Ωδή στην Ελευθερία». Στηρίζεται σε κείμενα του Διονυσιου Σολωμού από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και από τον «Ύμνο στην Ελευθερία», αλλά και σε κάποια απομνημονεύματα του Σπυρομήλιου (1800-1880), ο οποίος  υπήρξε στρατιωτικός, αγωνιστής της Επανάστασης του 1821, πολιτικός, πληρεξούσιος, βουλευτής και πέντε φορές υπουργός Στρατιωτικών καθώς και διοικητής της σχολής Ευελπίδων. Ο Σπυρομήλιος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την πολιορκία στο Μεσολόγγι καθώς συμμετείχε και ο ίδιος.

Στην παράσταση αναμένεται να συμμετάσχουν 5 άτομα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture