Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιώργος Ρούφας: Από το Αίγιο στις Άγριες Μέλισσες και η υποψηφιότητα για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Γιώργος Ρούφας: Από το Αίγιο στις Άγριες...

Η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από άνθρωπο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή

Εκ των βασικών υποψηφίων για τη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ο Αιγιώτης σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και απόφοιτος της ανωτέρας δραµατικής σχολής «ΕΜΠΡos” Γιώργος Ρούφας.

Αυτή την περίοδο, πρωταγωνιστεί ως  «προϊστάµενος της Εισαγγελίας της Λάρισας» στις «Αγριες Μέλισσες».

Μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησο, σχολίασε τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων στο χώρο του θεάτρου, αναφέροντας  ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα ανάλογης συμπεριφοράς, από άνθρωπο ο οποίος πια δεν βρίσκεται στη ζωή.

«Οταν ήµουν στη ∆ραµατική Σχολή «Εµπρός», είχα δεχθεί µια ενόχληση καθαρά σεξουαλικού τύπου. Ο δράστης δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, άρα δεν υπάρχει λόγος ν’ αναφέρω τ’ όνοµά του. Ηταν κάτι που µε είχε σοκάρει, µε είχε κλειδώσει. Μ’ είχε αφήσει άφωνο... Μπαίνοντας στο 2ο έτος της ∆ραµατικής, στα 21 µου. Κανονικά θα έπρεπε να είχα φύγει από τη Σχολή και πέρασε τότε απ’ το µυαλό µου να τα παρατήσω. Οµως βρήκα τη δύναµη, σκέφτηκα πολύ και το εξέλαβα ως ένα µεµονωµένο περιστατικό που έπρεπε να το αποµονώσω. Πέρασαν πολλά χρόνια για να το αποβάλω… Ειδικά στο µάθηµα του συγκεκριµένου δεν ξαπαπάτησα. Θυµάµαι, πάντως, πως αφού πέθανε, τον είδα στον ύπνο µου ένα βράδυ και του είπα…σε συγχωρώ. Ηµουν παιδί που δεν µάσαγα τότε, δεν έκανα εκπτώσεις σ’ αυτό που ήθελα. Το περιστατικό ήταν πέρα από µένα, µε βάραινε, αλλά επειδή ο στόχος µου και το όνειρό µου σ’ εκείνη τη Σχολή ήταν άλλα, µπήκα στη διαδικασία να το ερµηνεύσω ως µεµονωµένο. Εγώ ήθελα πάντα να ξέρω για ποιο λόγο ήµουν στο θέατρο και για ποιο λόγο έχω έναν ρόλο και συµµετέχω σε µια παράσταση. Ηθελα να κοιµάµαι ήσυχος το βράδυ, ότι κανείς δεν µου κάνει χάρη. Και τώρα, µετά από οκτώ χρόνια σκηνοθεσίας, πείστηκα ότι αυτό αξίζει: Να κάνεις τον άλλο αυτόφωτο στη σκηνή, ότι είναι εκεί µε την αξία του και πρεσβεύει τα πιστεύω του κι όχι έχοντας υποχωρήσει σε κάτι που δεν τον αφήνει να κοιµηθεί το βράδυ…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight