Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

«Μπαλάντα» ή «Μήλα»; Ο Παναγιώτης Φαφούτης σκηνοθετεί τα «ελληνικά Οσκαρ» στο Αλσος

«Μπαλάντα» ή «Μήλα»; Ο Παναγιώτης Φαφούτ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός πατρινός σκηνοθέτης έχει υπογράψει την τελετή για την απονομή των βραβείων «Ιρις»

Αυτή την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο θερινό θέατρο «Αλσος» στο Πεδίο του Αρεως της πρωτεύουσας θα απονεμηθούν τα κινηματογραφικά Βραβεία «Ιρις» 2021 και τη σκηνοθεσία της τελετής έχει αναλάβει ο γνωστός και βραβευμένος πατρινός Παναγιώτης Φαφούτης. Οι υποψηφιότητες είχαν γνωστοποιηθεί την άνοιξη, αλλά από τότε προγραμματιζόταν να ανακοινωθούν οι νικητές ζωντανά μέσα στο καλοκαίρι με τα όποια απαραίτητα μέσα ασφαλείας.

Το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας  διεκδικούν οι ταινίες Μήλα, Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, Παρί, Πρόστιμο, Digger. Τα φιλμ των Γιάννη Οικονομίδη ( Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς) και Τζώρτζη Γρηγοράκη (Digger) κυριαρχούν πάντως στο ενδιαφέρον κοινού και  Ακαδημίας, καθώς μετράνε 15 και 14 υποψηφιότητες αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν το Παρί του Σιαμάκ Ετεμάντι με 8 και τα Μήλα του Χρήστου Νίκου με 5. Το event έχει και τοπικό ενδιαφέρον, καθώς το σενάριο στα «Μήλα» συνυπογράφει ο πατρινός Σταύρος Ράπτης, ενώ στην κατηγορία β γυναικείου ρόλου φιγουράρει το όνομα της Αιγιώτισσας επιχειρηματία Βασιλική Καλλιμάνη που ασχολείται ερασιτεχνικά με την υποκριτική.

Η τελετή διεξάγεται για 12η φορά με φετινό σύνθημα «Κάθε Ταινία είναι μια Εξέγερση». Παρουσιάστρια θα είναι η stand up κωμικός Κατερίνα Βρανά. Επιπλέον των βραβείων στις 22 φετινές κατηγορίες, θα τιμηθούν η 88χρονη ηθοποιός και ζωντανός θρύλος του παλιού ελληνικού σινεμά Μαίρη Χρονοπούλου και ο μακινίστας Γιάννης Παπαδάκης, για τη συνολική προσφορά τους. Η κ. Χρονοπούλου, μάλιστα  έχει επιβεβαιώσει πως θα παρευρεθεί και αναμένεται να ανέβει στη σκηνή, συγκινώντας άπαντες. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται πρόσκληση.

 Και για όσους δεν θα μπορέσουν για οποιονδήποτε λόγο να είναι εκεί, η τελετή θα μεταδοθεί σε live streaming στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση και θα είναι προσβάσιμη για κωφά και βαρήκοα άτομα.

 *Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη διαδικτυακή φιλοξενία της Τελετής στο κανάλι του στο YouTube, την Digi8 για την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΑΚ, τον Δήμο Αθηναίων, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, το Athens Film Office, και τις εταιρείες Filmiki, Stefi&Lynx Productions, Foss Productions, TopCut Modiano, Fischer για την υποστήριξη.  

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View