Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

London Design Biennale: Ο Νικόλαος εκπροσωπεί την Ελλάδα με ελαιόδεντρα σε εγκατάσταση

London Design Biennale: Ο Νικόλαος εκπρο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Εχει συνδυάσει φωτογραφία και φυσικούς ήχους, το έργο του συγκαταλέγεται στα περίπτερα 30 διαφορετικών χωρών

Μαγνήτης για τους φίλους της τέχνης και του πρωτοποριακού σχεδιασμού η διεθνής διοργάνωση Design Biennale του Λονδίνου αυτές της μέρες. Αποτελεί ζεύξη ανάμεσα στο ντιζάιν, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα με συμμετοχές καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και το γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο, ο οποίος έχει εμπνευστεί από την ελληνική γη και συγκεκριμένα τα ελαιόδεντρα. Oπως διαβάζουμε στη σελίδα της Biennale, με τίτλο «Τogether», διερευνά το φυσικό θησαυρό της ελιάς, σε μια χώρα που αυτά τα δέντρα υπάρχουν και σε ηλικία 2.500 ετών».

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει μια εγκατάσταση με φωταγωγημένα και ενωμένα μεταξύ τους ελαιόδεντρα που αντανακλούν τη μορφή τους σε καθρέπτες και περιβάλλονται από φυσικούς ήχους της πατρίδας μας. Στόχος αναπολήσουμε συναισθήματα καταγωγής, συνένωσης και αποχωρισμού εφόσον υπογραμμίζεται η αλληλεπίδραση και βιωματική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Όπως ο ίδιος αναφέρει, πάντα τον συγκινούσε η απεραντοσύνη του τοπίου και αισθάνεται μεγάλη σύνδεση με το χώμα. Σε παλιότερες εκθέσεις του είχε κυριαρχήσει η θεματική του Αιγαίου καθώς μέσω της οργάνωσης Axion Hellas, είχε επισκεφθεί τα πιο απομακρυσμένα και δύσκολα προσβάσιμα μέρη  και νησιά του ελληνικού χάρτη. Σήμερα, υμνεί τα ελαιόδενδρα, που ορθώνονται από την αρχαιότητα και μας προσφέρουν τα δικά τους δώρα αποτελώντας και έμβλημα του τόπου μας. Ο Νικόλαος έχει πάθος με τη φωτογραφία από παιδί, επειδή του είχε χαρίσει μια Olympus η μητέρα του. Χρόνια αργότερα αποφάσισε να εξωτερικεύσει την αγάπη του με παρότρυνση της όμορφης συζύγου του Τατιάνας. Τη δουλειά του την έχει ξαναπαρουσιάσει στο Λονδίνο, όπου μεγάλωσε αλλά και στην Αυστραλία και τη Δανία.

 

To έργο του Νικόλαου φιλοξενείται σε ειδικό περίπτερο στο Somerset House εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ενώ συνολικά η διοργάνωση παρουσιάζει 30 χώρες. Από τους πρώτους επισκέπτες του Ελληνα γαλαζοαίματου ήταν τα αδέλφια του, Μαρία- Ολυμπία και Φίλιππος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View