Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουρισμός- Ταξίδι με πλοίο: Τι αλλάζει από την Δευτέρα

Τουρισμός- Ταξίδι με πλοίο: Τι αλλάζει α...

Ακολουθούν οι 11 χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Υγείας.

έα μέτρα θα ισχύουν από τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου, αναφορικά με τον τουρισμό στη χώρα μας. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τι θα ισχύει στη χώρα από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί σχετικά με ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Τουρισμού.

  • Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

Η υποχρέωση για τη διενέργεια test για την είσοδο στη χώρα να καταλαμβάνει τους ανηλίκους 6 ετών και άνω, σύμφωνα δηλαδή με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της IATA.
Η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών θεσπίστηκε πλέον να ανέρχεται σε 10 και όχι 14 ημέρες. Έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.
Να επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων και
Να επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων αντί 15 που ισχύει αυτή τη στιγμή
Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Πώς εκδίδεται - 11 χρήσιμες πληροφορίες
 
 
Ψηφιακά μέσω της σελίδας του υπουργείου Ναυτιλίας μπορούν από σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου όσοι πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε νησιά, να συμπληρώσουν την απαραίτητη «Δήλωση Υγείας» και να επιβιβαστούν σε πλοίο. Η «Δήλωση Υγείας» είναι υποχρεωτική ανεξαρτήτως εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ακολουθούν οι 11 χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Υγείας.

Πρέπει να συμπληρώνεται από οποιονδήποτε ενήλικα (18+) επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο εντός Ελλάδας
Αφορά όλους τους ταξιδιώτες, Έλληνες και Αλλοδαπούς
Πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο
Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
Εάν το ταξίδι συμπεριλαμβάνει αλλαγή πλοίου, τότε ο ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώνει ξεχωριστή Δήλωση Υγείας για κάθε σκέλος του ταξιδιού του
Κατά την επιβίβαση στο πλοίο, ο ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του την συμπληρωμένη Δήλωση Υγείας του, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (στο κινητό/ τάμπλετ του) είτε εκτυπωμένη, και να την επιδείξει στο προσωπικό του πλοίου που κάνει τον έλεγχο των εισιτηρίων
Χωρίς Δήλωση Υγείας δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ταξιδιώτη να επιβιβαστεί σε πλοίο
Κάθε ταξιδιώτης (διεύθυνση/ λογαριασμός email) μπορεί να καταχωρήσει έως 4 Δηλώσεις ανά ημέρα ανά λιμάνι επιβίβασης, ώστε να μπορεί εκτός από την δική του δήλωση να καταχωρήσει και τις Δηλώσεις 3 ακόμα ενήλικων μελών της οικογένειάς του
Τα ανήλικα παιδιά (κάτω των 18 ετών) συμπεριλαμβάνονται στην δήλωση υγείας του γονέα ή συνοδού
Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες
Τα στοιχεία στην φόρμα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο σας και στο εισιτήριο του πλοίου.

Ο χάρτης των κρατήσεων στην Ελλάδα - Τι δείχνουν τα μηνύματα

Την ώρα που οι ενδείξεις από αγορές όπως η Γερμανία, η ΗΠΑ και η Γαλλία είναι μάλλον θετικές, έρχονται οι αποφάσεις από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να προσγειώσουν τις προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η αλήθεια είναι ότι χθες, που έγινε η αναπροσαρμογή στις βρετανικές λίστες, κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα περάσει από την πορτοκαλί στην πράσινη περιοχή. Αυτή η προσδοκία προσδιοριζόταν χρονικά για το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα για τις 28 Ιουνίου, όταν θα υπάρξει η νέα αναθεώρηση.

Ωστόσο υπήρχε η βεβαιότητα ότι κάποια ελληνικά νησιά (Κως, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Λέσβος, Ρόδος) θα βρεθούν στην πράσινη λίστα, αλλά δυστυχώς οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν.

Με πληροφορίες από ethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις