Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Zeus + Dione, Ileana Makri, Ancient Greek Sandals, NH.MA γιορτάζουν στο Μουσείο Μπενάκη

Zeus + Dione, Ileana Makri, Ancient Gree...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια ειδική, επετειακή εγκατάσταση για τα brands που «ταξιδέυουν» την ελληνική μόδα στο εξωτερικό και σέβονται τις παραδοσιακές τεχνικές

Στην είσοδο του ανανεωμένου Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς, γιορτάζονται τα 200 χρόνια από το 1821 και η ελληνική μόδα σε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση. Το ιστορικό μουσείο της Αθήνας και  το fashion label Zeus + Dione της διεθνούς ακτινοβολίας με τις ελληνοπρεπείς επιρροές, για πρώτη φορά συγκατοικούν με αφορμή το κοινό πάθος για την ελληνική κληρονομιά και τις αξίες που αντιστέκονται στον χρόνο. Οι παραδοσιακές τεχνικές και η ντόπια χειροτεχνία,  έχουν την τιμητική τους.

Αναφερόμαστε σε μια ειδική συλλογή που «θυμάται» τη μεγάλη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, την κοσμοπολίτικη αισθητική του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Zeus + Dione, Μarios Schwab.

Mαζί και η επίσης διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή, η υπογράφει μια capsule σειρά ασημένιων κοσμημάτων. Κομματιών που παραπέμπουν σε κεντίδια και διακοσμητικά στοιχεία παραδοσιακών ανδρικών γιλέκων, κι έχουν φτιαχτεί με την πανάρχαιη τεχνική της «συρματερής». Το διάσημο shoe label Ancient Greek Sandals σχεδίασε σανδάλια που κλείνουν το μάτι στο επαναστατικό μας παρελθόν.

Για το Μουσείο Μπενάκη, η φιλοξενία της Zeus + Δione αποτελεί, επιπλέον, επιστέγασμα της δημιουργικής συνεργασίας του brand με το NH.M.A., την ιστορική νηματουργία, που το 2012 πέρασε στη διαχείριση του Μουσείου, με στόχο να διασωθούν παραδοσιακές τεχνικές δεξιότητες του τόπου μας. Με τα περίτεχνα προϊόντα πασμαντερί του, το ΝΗ.Μ.Α. δίνει μορφή στην έμπνευση σύγχρονων δημιουργών της μόδας.

Παράλληλα, όσοι βρεθείτε στο μουσείο θα θαυμάσετε ένα αντιπροσωπευτικό selection με ζώνες, τσάντες και μαντήλια, καθώς και one size φούστες– έκπληξη που επαναπροσδιορίζουν τη φουστανέλα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View