Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μπέζος – «Οθέλλος» και Χειλάκης –«Ιάγος» σε καλοκαιρινή περιοδεία από 24/6

Μπέζος – «Οθέλλος» και Χειλάκης –«Ιάγος»...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ενας παράφορος έρωτας στη Βενετία κόντρα σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές

Τη διάσημη τραγωδία του Σαίξπηρ «Οθέλλος» με σκηνικό τη Βενετία και κεντρικό ήρωα τον ερωτευμένο μαυριτανό στρατηγό που «δηλητηριάζεται» από τη ζήλια και οδηγείται στο έγκλημα, θα  ξεδιπλώσουν σε πανελλήνια τουρνέ το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Μπέζος ως πρωταγωνιστής και ο Αιμίλιος Χειλάκης ως συμπρωταγωνιστής και σκηνοθέτης.

 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων και μένει να δούμε αν θα σταθμεύσει και Πάτρα, καθώς θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και σε μεγάλα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Το πασίγνωστο έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Πλάι στους Γιάννη Μπέζο (Οθέλλο), Αιμίλιο Χειλάκη (Ιάγο) παίζουν οι Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία), Κώστας Κορωναίος (Βραβάντιος),  Αλέξανδρος Βάρθης (Κάσσιος). Τη  Δυσδαιμόνα υποδύεται  η Μάιρα Γραβάνη.

Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Ο Οθέλλος, παρόλο που έχει διακριθεί χάρη στη γενναιότητα και το ήθος του και έχει ανέλθει σε αξιώματα, δεν καταφέρνει να ενταχθεί στην κοινωνία που ζει ως ισότιμο μέλος: εκτός από το χρώμα του δέρματός του και την καταγωγή του, τον εμποδίζει η ίδια του η ανασφάλεια. Παραμένει ο μαύρος, ο ξένος, ο κατώτερος.

Η ιστορία του Σαίξπηρ μιλάει ακόμα για την άσβεστη μανία του ανθρώπου να καταστρέψει οτιδήποτε ιδεατό, διαφορετικό ή ικανό να καταρρίψει τις υπάρχουσες κοινωνικές νόρμες, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View