Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με Θανάση Παπαδόπουλο

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με Θανάση Παπαδόπουλο

Επίσκεψη του επικεφαλής του σπιράλ στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν αυτοδιοικητικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση ήταν η πρώτη του νέου κύκλου επαφών του Πέτρου Ψωμά με δραστήριους δημάρχους πόλεων της χώρας, με στόχο την καταγραφή ιδεών και καλών πρακτικών και την επέκταση του αυτοδιοικητικού δικτύου που έχει ήδη δημιουργήσει η παράταξη ανά την Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους δήμους Πατρέων και Καλαβρύτων και ευρύτερα το Νομό Αχαΐας, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που η εποχή του covid-19 δημιούργησε στη λειτουργία των δήμων και στους δημότες, οι προοπτικές της αυτοδιοίκησης μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού και την ψήφιση του νέου νόμου, καθώς και η ανθρωπογεωγραφία της αυτοδιοίκησης του νομού. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν σκέψεις και τα οράματά τους για τις πόλεις τους.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ξενάγησε τον επισκέπτη του στο κέντρο των Καλαβρύτων και ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον έντονο τρόπο με τον οποίο ο γειτονικός δήμος τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, με σημάνσεις στα εμβληματικά κτίρια της πόλης και δράσεις που αναδεικνύουν τη συμμετοχή της πόλης στον Αγώνα και συντηρούν την ιστορική μνήμη.

Τις επόμενες εβδομάδες ο Πέτρος Ψωμάς θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε άλλες πόλεις της χώρας, με προτεραιότητα στους υπόλοιπους δήμους του νομού Αχαΐας. Υπενθυμίζεται πως πριν τους περιορισμούς μετακινήσεων που επέβαλε το lockdown είχε ήδη συναντηθεί με 10 εν ενεργεία δημάρχους (Καλαμάτας, Τρικκαίων, Χαϊδαρίου, Πάρου, Αγιάς Λάρισας, Λίμνης Πλαστήρα, Πρέβεζας, Βόνιτσας, Νότιας Κυνουρίας και Ηλιούπολης).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις