Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Υπέροχο το μουσικοχορευτικό διάλειμμα στον Β' Ημιτελικό της Eurovision με τον Σύρο χορευτή Ahmad Joudeh

Υπέροχο το μουσικοχορευτικό διάλειμμα στ...

Στο περφόρμανς πήραν μέρος και ο ποδηλάτης, Dez Maarsen και πολλοί ακόμη χορευτές

Εξαιρετικό με μία λέξη ήταν το μουσικό διάλειμμα πριν την ανακοίνωση των 10 χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, στη διάρκεια του Β’ Ημιτελικού της 65ης Eurovision στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το βράδυ της Πέμπτης 20/5/2021. Το υπέροχο περφόρμανς διάρκειας περίπου 4 λεπτών είχε για πρωταγωνιστές τον 31χρονο Ahmad Joudeh, έναν χαρισματικό χορευτή του μπαλέτου με καταγωγή από τη Δαμασκό της Συρίας που ήταν πρόσφυγας και τον ανακάλυψε ένας σκηνοθέτης του Dutch National Ballet Company, και τον ακροβάτη - ποδηλάτη Dez Maarsen, ο οποίος "χόρεψε" με το ειδικά κατασκευασμένο για τη μουσική βραδιά BMX ποδήλατο του.

Τους δύο καλλιτέχνες συνόδευσαν χορευτικά πολλά αγόρια και κορίτσια κι όλα αυτά υπό τους μοναδικούς ήχους του αριστουργηματικού Adagio in G Minor, μία πασίγνωστη σύνθεση που αποδίδεται στον μπαρόκ συνθέτη Tomaso Albinoni. Ο τίτλος του act ήταν «Close encounters a Special Kind» και άρεσε πολύ στον κόσμο.

Στόχος του act που παρουσιάστηκε στον Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν ακριβώς να περάσει το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα μέσα από την μουσική. Ο Ahmad Joudeh για όσους πιθανά δεν τον γνώριζαν, τώρα μέσα από το σώου του Β΄ημιτελικού τον είδαν και εντυπωσιάστηκαν όλοι και το πιο εκπληκτικό ήταν φυσικά αυτό που είπαν οι σχολιαστές για την ΕΡΤ1, του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης, ότι ο Ahmad Joudeh ζούσε σ’ ένα καμπ προσφύγων όπου και τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης των Μπαλέτων της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight