Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ξεκινά το 2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών Legends of Disability

Πάτρα: Ξεκινά το 2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ...

Θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Μαΐου 2021 και μπορούν να συμμετάσχουν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα, συγγενείς & φίλοι ανάπηρων ατόμων, επαγγελματίες υγείας, κ.α.

Στις 14-16 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών Legends of Disability, με έδρα την Πάτρα.

Το έργο “Legends of Disability” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU- inclusion | games | education και εταίρους τους ΠΕΡΠΑΤΩ, BEST BUDDIES Ελλάδας και ΦΡΟΝΤΙΖΩ, στοχεύει στην ενδυνάμωση και την έμπνευση ανάπηρων ατόμων όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα, συγγενείς και φίλοι ανάπηρων ατόμων, επαγγελματίες υγείας, προσωπικοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, game designers, φοιτητές-εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής, άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να γνωρίσουμε την αναπηρία από όλες τις σκοπιές και να παίξουμε πρώτοι το παιχνίδι Legends of Disability που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου, καθώς επίσης και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί νέες πρωτότυπες ιδέες παιχνιδιών βασισμένων σε Role models.

Οι ιδέες αυτές θα αποτελέσουν έμπνευση για την δημιουργία ακόμα περισσότερων παιχνιδιών με στόχους την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναπηρία και την ενδυνάμωση των ανάπηρων μέσω Role models.

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα γίνει μια συνολική παρουσίαση του έργου Legends of Disability και του προγράμματος Active citizens funds. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από ειδικούς σε θέματα αναπηρίας και ανάπηρους.

Την δεύτερη και τρίτη μέρα θα παίξουμε το παιχνίδι Legends of Disability και θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ιδέες παιχνιδιών.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και υλοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας InterMediaKT.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

*Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες στο σάιτ: www.activecitizensfund.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture