Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα συγκέντρωση – κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Μάη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο

Νέα συγκέντρωση – κινητοποίηση την Πέμπτ...

Το ΣΕΥΠ Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα & να προετοιμάσουν το έδαφος για νέα απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει αυτό το τερατούργημα στη Βουλή

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργατουπαλλήλων σε Εμπορικές επιχειρήσεις και παροχής Υπηρεσιών ν. Αχαΐας –ΣΕΥΠ Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και να προετοιμάσουν το έδαφος για νέα απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει αυτό το τερατούργημα στη Βουλή.

Το ΣΕΥΠ Αχαΐας αναφέρει πως κλιμακώνει τον αγώνα με συγκέντρωση – κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 13 Μάη 2021 στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΥΠ Αχαΐας όπου τονίζεται πως το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και κάτω τα χέρια από το 8ωρο, έχει ως εξής:

Σήμερα το μεσημέρι η κυβέρνηση της ΝΔ θα παρουσιάσει διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το οποίο φέρει κατ' ευφημισμό τον τίτλο για: «Για την προστασία της Εργασίας» ενώ ο πραγματικός του τίτλος είναι «Ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης».

Με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:

Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία.

Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης.

Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές. Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας.

Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

Τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης με το φακέλωμα των συνδικάτων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, τη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.

Όλοι στο πόδι! Όλοι σε θέσεις μάχης!

Η απεργία της 6ης Μάη ήταν ένα επιτυχημένο βήμα, μια πρώτη μαζική μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση. Τώρα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ορμή για να βάλουμε φρένο στα σχέδια της Κυβέρνησης, για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις ζωές μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα, να προετοιμάσουμε το έδαφος για νέα απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει αυτό το τερατούργημα στη Βουλή.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με συγκέντρωση – κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 13 Μάη και ώρα 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Όλοι στους δρόμους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις